fredag 12. februar 2021

Versaler og minuskler

Minuskel, betegnelse på alfabetets små bokstaver. Ordet gemen kommer fra lavtysk gemen(e) og tysk gemein, allmenn, og refererer til at minusklene er de bokstavene det er flest av i satt tekst. Tall i versaler og minuskler.


Når du setter tall med små bokstaver ( minuskler ), er det best å bruke lowercase tall. Men andre or også tall kommer også som store og små.

De små versjoner er ofte kalt oldstyle, og de inneholder tegn med overlengde og underlengde. Klinger det ikke fint? Versaler og minuskler.


For noen år siden lærte elevene store bokstaver i 1. Nå læres begge deler allerede i første klasse, og førsteklassingen min kommer hjem med leselekser med små bokstaver. Han holder tunga rett i munnen og staver seg gjennom leksa. Da blir vi begge to veldig krye.

Brødsmulesti Store norske leksikon Kunst og estetikk Bokkunst og skrift Skriftdesign og typografi Begreper og teknikker i typografi Skrift er et middel til nedtegning av ord for å meddele eller erindre noe. ABC-boka i to varianter. En variant presenterer både versaler (store bokstaver) og minuskler (små bokstaver) i bokstavpresentasjonen, og har lese-tekster satt med både versaler og minuskler. Forklaringen skulle være, at vi læser ved at genkende formen på ordene og grupper af ord.


Minuskler og majuskler er der næsten ikke nogen der kender. Ord med både små og store bogstaver ( minuskler og versaler ) har unikke former, hvor ord som kun er skrevet i versaler har den samme form (rektangulær). Dermed skulle ord i versaler være sværere at skelne for øjet og hjernen.


Uttrykket stor bokstav kan bety bokstav satt i stor type, som refererer til den fysiske størrelsen på en bokstav, i motsetning til hvorvidt bokstaven er en majuskel eller minuskel. I tradisjonell typografi betegnes versaler også som blokkbokstaver, i motsetning til gemene (små) bokstaver. Motsatsen till en majuskel är i detta fall en minuskel (pluralis minuskler ). I latin användes ursprungligen uteslutande majuskler (se dock romersk kursivskrift). I de skrifter som inte gör någon skillnad på små och stora bokstäver, till exempel uncialskrift, används ett så kallat universalalfabet. De fleste trykkskrifter ( og håndskrevne skriftsystemer) består av to sett bokstavformer eller alfabeter: versaler og minuskler.


Kanskje vi må si tre hvis vi regner kapiteler som en egen bokstavform. Bruk versaler og minuskler (store og små bokstaver). Ved retesting ved start 2.

Bruk hovedsaklig venstrejustert tekst. Vær forsiktig med deling av ord. La det være luft rundt teksten, dette er viktig for det visuelle inntrykket. Det må være god linjeavstand.


Vær nøye med sperring og korrekt bruk av typografiske tegn. Ting man bør unngå: 1. Når jeg til daglig taler med andre. Fra slutten av 200-tallet e. Bokstavene er laget i plastikk og settet inneholder bokstaver der æ, ø og å også er inkludert.


De fargerike bokstavene appellerer til barnet, og øker lese- og skriveferdighetene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg