tirsdag 15. august 2017

Arekapalme giftig

Siden de har bodd her har de satt seg mest inn i ting, og. Die Areca Palme ist nicht giftig und kann deshalb auch problemlos in einem Haushalt mit Baby oder Haustier gehalten werden. Allerdings besteht die Gefahr, dass Sie diese Palmenart mit anderen Palmen verwechseln.


Diese sind zum Teil sehr giftig und sollten in einer Wohnung mit Kindern und Tieren besser nicht gezogen werden. Hele planten er svært giftig og bare kort tids sutting på bladene kan gi barn forgiftning. Behandling hos lege eller på sykehus kan være nødvendig. Ring 1ved alvorlige symptomer.


Se også artikkelen om førstehjelp ved inntak av giftige planter. Her finner du en komplett liste over giftige planter og symptomer hos Felleskatalogen. Hvis du ser at katten din har noen av de overnevnte symptomene bør du kontakte veterinæren din for å rådføre deg.


Skulle kattens tilstand forverres på kort ti må du oppsøke veterinæren så raskt du kan. Fjerner giftige gasser i luften. Sett planter som liker lys i vinduskarmene, andre kan du gruppere som grønne stilleben eller sett de mest dekorative enkeltvis. Du finner mange planter å velge mellom. Men husk å ta vare på dem, vi gir deg noen greie råd på grønn hjemmebane: Stikk fingeren i jorden.


Flere planter som vi har inne i jula kan også være giftig for både hunder og katter. Full liste finner du her. For mer informasjon om giftig planter og blomster, eller andre giftige ting for hunder og katter kan du ta kontakt med en veterinær. Giftinformasjonen har også noe informasjon rettet mot dyr. Hos Hageland finner du alt fra store palmer i krukker til små potteplanter.


Vanligvis deles giftige planter inn i to hovedgrupper: gifter som virker på hjertet eller nervesystemet, og irriterende stoffer. Det finnes dessverre dødelig giftige planter i begge gruppene. Plantene på denne liste varierer veldig i hvor giftige de er. Det er bare et fåtall planter som er virkelig farlige. Blankblad må tørke helt ut mellom hver vanning, slik at planten ikke råtner.


Arekapalme er en favoritt hos mange og er ofte på tilbud i januar. Planten blir ofte også kaldt fjærgullpalme etter de gule stilkene. De fleste yucca-plantene er lite giftig , og vil ikke gi noen symptomer når barn har smakt på dem.


De kan derimot ha ganske spisse blader som man kan stikke seg på. Her er de vanligste beskrevet. Aloe Vera Klematis Amaryllis Kristtorn Avokado Krokus Azalea Krysantemum Barlind.


Den avgir store mengder fuktighet til lufta, og er den aller beste planten når det gjelder å rense luften generelt for giftgasser. Gi plantene godt stell. Jorden bør holdes jevnt fuktig. Gjødsles regelmessig unntatt om vinteren. Men det er viktig for meg å ha planter som jeg vet ikke er giftige for kattene, selv om sannsynligheten for at de skal ta seg en jafs er liten kan følgene være katastrofale.


Inneplanter pynter og frisker opp i rommet og bidrar til et bedre inneklima. Når jeg søker på nett finner meg masse informasjon om planter som er giftige for katter, men jeg skulle gjerne hatt en oversikt over trygge planter. I følge Helse­direktoratet er eføy giftig med sterkt irriterende plante­saft.


Også fredslilje er giftig med irriterende plante­saft. Grønn­renner, draketre, paraply­plante og bjørke­fiken anses som lite giftige ved liten smak, men det anbefales å gi barn noe å drikke dersom de har smakt litt på slike planter. Yucca-arter er lite farlige planter, og vi forventer ikke symptomer ved en liten smak. Gummifiken inneholder hvit, klissete melkesaft (lateks) som ble brukt til å lage gummi av før i tiden.


Det kan være vanskelig å få bort om det havner på klær eller gulvtepper. Planten er ikke giftig , og om den skulle finne på å få bær, er disse til og med spiselige. Grønne inneplanter gir et friskt og frodig hjem. Grønne planter er trendy og bidrar til godt innklima.


Sjekk ditt lokale Hageland hagesenter for utvalg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg