fredag 5. juni 2020

Tykke gulvlister

Tykke gulvlister

Nå har jula kommet på IKEA - se utvalget her. Se julegavetipsene våre for store og små. Enkelte plasser rundt gulvet er det opptil 20mm stor glippe fra vegg til gulv. Man får jo ikke gulvlister som er så tykke som jeg har funnet ut, er det noe annen.


Har du akkurat lagt nytt gulv, eller har du tenkt å gjøre det snart Da bør du samtidig gå til innkjøp av gulvlister hos Byggmax, for å sette prikken over i`en. Her finner du lister i alle farger, tykkelser, materialer og prisklasser. Veggene er hvite og fulle av lekre utskjæringer. Lurt og billigere alternativ enn å kjøpe tykke gulvlister. Spisebordet Ceramic er italiensk.


Panelene var tykke og brede med profiler i sidene, og listene kraftige med iøyefallende, assymetriske profiler. VIDEO: Den gamle listen er sprukket og stygg, og må skiftes ut. Hvorfor ikke skjule den stygge ledningen samtidig? Det gjør vi ved selv å lage en list som gjemmer. Sannhet med modifikasjoner PFXP er lov, PR er kun lov dersom produsenten går god for det.


Jeg har spurt Nexans og de gav et langt svar som i hovedsak var negativt. Her kan du lære hvordan du legger gulvlister. Velg mellom profilerte lister eller enkle og glatte, men de bør alltid være minst mm. Jobben er enklest med kapp- og gjærsag, men kan også gjøres med en gjærkasse.


Malte gulvlister i samme farge som veggen forlenger vegghøyden, samtidig som kontrastene i rommet dempes. Bruk gjerne en litt høyere glansgrad på malingen. Blankere lister gir en fin effekt, samtidig som at blanke lister er lettere å holde rene.


Har du rør som stikker opp av gulvet eller skjems du over synlige ledninger? Her er tilbehøret til gulvet du ikke visste at du trengte. Jeg spurte elektrikeren om det samme når jeg la inn noen nye kurser nylig, men han insisterte på å legge i rør.


Her bruker vi fotlist, som kommer i mange forskjellige varianter. Løsningen ble å legge rørene i glipen oppe ved. Med karnisspanel på veggen får vi et koselig rokokkoinspirert miljø.


Tykke gulvlister

Gulvlisten er bygget opp av K glattkant og S10. Risikoen for at det skal renne er størst i hjørnene. Fagsjef i Jordan, Jostein Brekka, anbefaler å passe på at man har godt med maling på penselen, men ikke så mye at det drypper av den. Det kan nok holde, men er spinkelt ja.


Heller litt for lite enn litt for mye. Det jævlige med slike er at det er bortimot umulig å dra opp hvis man skal ha av listeverk uten å skade det. Dette gjelder ikke bare for parkett, tregulv og laminat, men også for gulvbelegg og vegg-til-vegg tepper. Når du skal møblere rommet, så husk på at makstemperaturen på grader også gjelder under gulvtepper og møbler.


Tykke gulvlister

Jeg anbefaler derfor ikke tykke gulvtepper eller møbler med tett bunn, spesielt på parkett, tregulv og laminat! Det er faktisk umulig å liste i bunnen av et skråtak, og få til fin overgang til list oppover langs skråtaket om man skal bruke samme list. Lister er perfekte til at skjule overgangen mellem væg og gulv eller fremhæve særlige detaljer. Mange farver og materialer.


Læs mere hos BAUHAUS.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg