torsdag 4. juni 2020

Vannbasert grunning

Merkevarene til lave priser. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Vannbasert grunning er grei å jobbe med den, men gir den dårligere heft på tidligere behandlete flater ? Vil helst unngå gjøre hele jobben omigjen om jeg kan.


Utmerket å bruke før du maler med noe fra HardHeads store malingsutvalg.

Ettersom sprayen er vannbasert , slipper du både lukt og dunst fra løsemidler. I stedet avgir denne grunningssprayen en svak, behagelig duft av vanilje. Meld deg inn i vårt nyhetsbrev!


Vær den første til å motta nyheter, kampanjer og faglig innhold fra Maxmaling. Det jeg malte var ubehandlet furudører. Når du maler med vannbasert trebeskyttelse, er det hovedsakelig snakk om en overflatebehandling som motvirker fukt og sopp i treet.


Her er det et godt råd å velge trebeskyttelse, som lar treet puste og kvitte seg med fukt innenfra. Dermed reduserer du risikoen for avskallinger og fuktskader i treet.

Først og fremst er grunning essensielt hvis du skal male flater som dører, lister og panel. Det samme gjelder nytt treverk innen- og utendørs. Grunning av nytt treverk sørger for at treet jevnt suger til seg maling, da unngår du skjolder. Hvis du ønsker å male badeværelse skal dette rommet også grunnes.


En grunning skal både beskytte trevirket mot fuktighet og sopp, samt at den skal gi et godt underlag for videre behandling. Det anbefales ikke å bruke fortynnet maling som grunning. Vi anbefaler Gjøco Oljegrunning som er skreddersydd til grunning av utendørs trevirke. Den kan du få både i klar, hvit og trefarget utgave. VISIR Oljegrunning Klar brukes som grunning før man skal beise bart treverk ute for å få god heft og beskytte mot råte.


Anbefales også som grunning før man maler bart treverk i den kalde årstiden. Her er guiden du trenger for grunning før maling. Uansett hva du skal pusse opp – det være seg vegg, tak eller gulv, ute eller inne – vil du en eller annen gang støte på ordet grunning. Og tar du deg tid til å grunne der det er behov, sparer du deg selv for mye unødvendig arbeid og utgifter. Gulvmaling fra TreStjerner en Norges mest solgte.


I vårt sortiment finner du alt du trenger til behandling av gulv og trapp: lakk, maling, olje og hardvoksolje. Benyttes på puss, betong, sementfiberplate, eternitt og andre mineralske underlag.

Jotun Murgrunning Vannbasert. Jeg synes de er veldig stive, men vet at mange liker dem. De må nok gås ut, men etterpå er de holdbare og varer lenge, sier de som liker dem. Brukes får å utjevne vannoppsug i underlag v sement og gips som melomsjikt når det første avrettingslag har tørket. Butinox Futura Grunning er en pigmentert vanntynnbar grunning for alt nytt og værslitt utvendig treverk.


Grunningen kan benyttes på både høvlede og uhøvlede flater, samt trykkimpregnert trevirke. Vi anbefalte våre kunder å matte ned panelet med sandpapir for så grunne det med f. Deretter kan du male med vannbasert maling. Vi selger alt fra slipemateriell og sparkel til lakk og klarlakk. Det er løsemidler i vannbasert maling også, men de er skadelige på lang sikt (gassing - og da skadelig for de som bor i rommene), mens for maleren som oppholder seg kort stund i gassonen ikke blir påført slike løsemiddelskader som tidligere.


Enn så lenge er det altså ikke smart å male vannbasert oppå oljebasert maling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg