tirsdag 10. januar 2017

Glass produksjon norge

Glassfabrikken tilbyr skreddersøm av glass. Både til eksteriør og interiør. Vi løser oppdrag i egen produksjon – vi importerer ikke. Hos oss skal du oppleve løsningsorienterte mennesker med fokus på kvalitet.


Den første tiden var preget av liten produksjon og stadig driftstans. Caspar Hermann von Storm ledelsen av glass -verksdriften og skapte en oppsving i produksjon og kvalitet av norsk glass.

Glass har intet egentlig smelte- eller frysepunkt, men et mykningsintervall, hvor det er seigt. Egenskapen utnytter man ved formingsprosessene for glassartikler. NorDan skal være ledende innen utvikling, markedsføring, produksjon og levering av miljøvennlige og trygge vinduer og dører med tilbehør.


Vikeså Glassindustri AS leverer i dag glass til kunder over hele Norge. Vi leverer ukentlig i hele Sør Norge. Vår samarbeidspartner og leverandør av glass til vår produksjon er Euroglas i Tyskland. Euroglas er en stor produsent av glass med en lang rekke egenskaper og spesifikasjoner.


Halvmanuell produksjon Mindre glassverk bruker fortsatt den eldste formen for maskinfremstilling av glass.

Skåler og enklere glass er det som for det meste blir produsert på denne måten. Fremgangsmåten er å presse en passe stor klump med glassmasse ned i en form laget av jern. Selve pressingen tar kun noen få sekunder, ved hjelp av trykkluft. Glass oppsto i begynnelsen fra naturen side i forskjellige ørken, når sand ble sterkt oppvarmet. Menneske oppfant glass ca.


Glass kan også bli til fra lava på en naturlig måte. Mat ble da tilberedt i gryter som sto på stykker av nitrat. Ilden var da så varm, at stykkene av nitrat smeltet og rant i sanden. Nordens største nettbutikk for hjeminnredning. Shop online til gode priser.


Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter! Save now at GigaPromo! Det var Sir Alastair Pilkington som på femtitallet fant opp og utviklet floatglassprosessen, som revolusjonerte fremstillingen av planglass og høynet produktkvaliteten på glass betraktelig.


Når krukken fylles med varmt syltetøy, vil det skapes undertrykk under avkjøling slik at tettingen blir enda bedre. Innholdet kan også beskyttes mot påvirkning med å legge på et lokk av smeltet voks. Norgesglasset revolusjonerte lagring av mat i Norge.


For norsk glassindustri er dette en milepæl.

Aldri tidligere er det blitt produsert komplette glass med slike funksjoner i Norge , sier Leif Hogner i Smart Glass AS. Vi har all vår produksjon i Norge og vår Entreprenør-avdeling leverer og monterer fasader, dører, vinduer, rekkverk og andre glassløsninger til bygg for næring så vel som for det offentlige. H-fasader GlassTeam har fokus på prosjekter på Østlandet og Sør-Vest Norge , men sammen med H-fasader i Ålesund dekker vi hele landet. Råvaren glass må bearbeides før den oppnår funksjonalitet utover det å skjerme mot vær og vin samt å slippe inn lys.


Den høyteknologiske produksjonen av råvaren glass og de etterfølgende bearbeidingsprosessene gjør det mulig å imøtekomme strenge bygningstekniske krav til lysinnslipp, energibruk, solskjerming, støydemping, sikkerhet, trygghet og vern mot brannsmitte. Leverandør av produktløsninger i glassfiber som har god bestandighet mot korrosive miljøer og med redusert vekt. CG Glass Vennesla produserer nå smarte glass på fabrikken på Sørlandet. Navnet kronglass er et lån fra engelsk crown glass , innført til Norge sammen med metoden.


Hver skive ble merket med hans hertugkrone og derfor kalt crown glass.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg