fredag 6. januar 2017

Infra maling test

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Finn de beste prisene på nettet.

Vi har kjøpt billigste Infra maling på OBS, og det vil jeg fraråde alle andre å gjøre. Neste gang vil vi velge den litt dyrere Lady-malingen. Jeg forstå nå hvorfor det er blitt folkemalingen.


Billigmalingen gir et resultet som ikke er like pent og som definitivt ikke har samme slitestyrke. Dette er vår erfaring, og den er dyrkjøpt! Hvis vi velger maling og maler for mange strøk, så flaker den av.


Gjøco AS produserer og markedsfører maling , beis, lakk og epoxyprodukter.

Oljemalingene ble levert på døren, men det andre hentet vi selv på Coop,. Infra sine produkter fikk vi automatisk – de vil vel selge sine egne produkter så langt det lar seg gjøre. En meget værbestandig oljemaling for utvendig treverk som holder fargen i lang tid. Produktet er tilnærmest Jotun sin Optimal maling.


Og er iallefall like god som den. Men koster noen hundrelapper mindre. Residence aqua er somsakt et vanntynnet produkt, som gjør at det er ekstremt lett og påføre, kjøp en kvalitetskost. Men tørrstoffinnhold er litt vesentlig.


Du har altså fordelt liter farge på ca kvm vegg. Andre merker gir deg liter igjen på vegg, altså en tykkere film. Mens noen få gir deg liter igjen på de samme kvm. Listen med maling og beis som får stryk og stemples anbefales ikke, er lang. Du kan se hele rapporten og listen med alle produktene her, og listen nederst i artikkelen.


Annie Helen Pedersen synes testens tynneste maling var den beste, men poengterer at hvis man ikke har så mye maleerfaring, kan det være lettere å male med en fyldigere maling. Da er sjansen mindre for at du påfører for mye og malingen begynner å renne.

I denne testen er ikke prisene tatt med i vurderingen. På den annen side har Jotun sin blitt testet opp mot flere andre og fått best i test. Hvorfor da ikke bare kjøpe litt kvist- og speregrunning fra Jotun? Det er en meget god maling. Siden det går veldig fort å kvistlakke og det tørker på noen få minutter, tok jeg uansett en runde med kvistlakk før de to strøkene med grunning.


En miljøvennlig akrylmaling med god dekkevne og slitestyrke. Dermed har produktene i testen fått dårlige forhold. Beisen ble påført etter produsentenes anvisninger, og denne gangen ønsket vi å se om røffe klimatiske forhold ville influere på resultatet. Derfor gjennomførte vi en identisk test både i innlandsklima på Østlandet og på Titran, helt ytterst i havgapet på Frøya utenfor Trondheim. Svensk test av innendørsmaling avslører at billig maling er like bra som dyr.


Kjøpte hvit, billig takmaling på Europris en gang, og dekket på langt nær så godt som dyrere malinger, så vinningen gikk nok opp i spinningen både i. All maling har en gitt glans - på en skala fra - hvor 1er blankest. Bruk høyere glansgrad på list og dør, mattere maling på veggene og mattest i taket. En ide her,litt maling der og vips.


Dørmatte Dura ble utnevnt til Best i test og Dørmatte Micro Beste budsjettvalg. Undersøkelsen har pågått over to år, og er gjennomført i fire ulike områder av Sverige. Testen er den eneste uavhengige offentlige test av hvordan malingene klarer seg i ulike nordiske klima. Treverk skal alltid vaskes ned før du begynner å male.


Det ligger et lag av eksos, smuss og annet over, så hvis du ikke vasker grundig før du begynner, risikerer du avskalling etterpå. Hva hvis malingen krakelerer? Da har du ikke slipt treet nok og det har ikke blitt mattet nok til at neste lag med maling binder seg til underlaget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg