onsdag 23. oktober 2019

Terrasseolje eller beis

Besøk en av våre butikker, eller bestill enkelt på nett! Fordeler og ulemper ved beis og olje. Terrasseolje - Ulempen med terrasseolje er at den ikke beskytter treverket like godt, sier Sve. Dette fordi terrasseoljen legger igjen mindre olje i underlaget, og sender mer white spirit opp i sky, som ikke er bra for miljøet, legger Skogstad til. En av fordelene med terrasseolje er at det er billigere enn terrassebeis.


I tillegg finner du flere typer oljer med de samme egenskapene som beis når det gjelder beskyttelse mot sopp.

Men ifølge Marstokk, vil terrasseolje skape mer hodebry hva gjelder vedlikehold av terrassen. Lysne treverket med Butinox Terrasselysner. Dette gir totalt kortere skylleti samt sikrer riktig farge og jevn innfarging. Begge gir en flott lød og nydelig fargespill.


På sommerstid er terrassen kanskje den mest brukte delen av hytta – vinterstid er den dekket av snø og is. Da gjelder det å ha en beis som tåler de tøffe påkjenningene. Beis eller olje terrassen enten ved å bruke kost eller rull.


Påfør behandlingen på cirka to bord i bredden, og avhengig av hvor lang terrassen er kan du påføre behandlingen på hele lengden.

Beskytter terrassen mot solens skadelige UV-stråler og fremhever og bevarer den naturlig trestrukturen. Er du knallsikker på hvilken farge du vil ha, er beis et like bra valg som olje - og da slipper du antakeligvis å gjenta behandlingen til neste år. Alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns produkter.


Ved å bruke Jotuns produkter er du. For å unngå mer jobb og bevare terrassen lenge, anbefales det å vaske med terrassevask eller annet egnet vaskemiddel foran hver sesong. Med oljebasert kan du vente tre til fem år, eller påføre et tynt nytt lag foran hver sesong – etter vasken. Alltid stort utvalg og god service. Se hele utvalget og kjøp online på BAUHAUS.


Jeg har tidligere brukt Fluggers terrasseolje med farge, og har vært rimelig fornøyd. Siste gang tror jeg var eller år siden så nå var det veldig slitt og jeg feilkjøpte i år Flugger transparent beis. Gjorde en test og det gikk relativt dårlig. Tjæralin Treolje inneholder lite løsemidler og har et svært høyt oljeinnhold i tillegg til tretjære, linolje og soppdrepende middel.


En viktig egenskap for beis er derfor å beskytte mot UV-stråler. Om det ikke er snakk om klar beis så vil produsentene velge pigmenter som i størst mulig grad stopper UV-stråler. Det gjøres på flere måter.


Jernoksider og ulike organiske pigmenter kan gi god beskyttelse i tillegg til at de skal stå for fargen. Møretyri Terrasseolje flasser aldri, og er det eneste på markedet som holder seg.

Laget av ekstra lys tjære, linolje og vegetabilsk terpentin, tilsatt lyssterke pigmenter og soppmiddel. Oljen har høyt tørrstoffinnhold for god metting av treverket, og riktig konsistens for å oppnå god inntrengning og dybdeimpregnering. Spesialolje for impregnert treverk.


Beregnet for utendørs bruk. Motvirker gråning og oppsprekking. Beis ett til to bord i lengderetningen om gangen. Har god inntrengning. Noe av det viktigste for et pent sluttresultat er likevel at du ikke bruker for mye beis.


Beisen skal ikke danne en film oppå treverket, den skal. Trefiber-reising slipes lett vekk med slipbrett påmontert forlengerskaft. Vi anbefaler å bruke pensel eller rull på et forlengerskaft.


Stryk på og tørk av overflødig beis. Den egner seg godt for alt impregnert tre utendørs der en kulørt overflate ønskes. Terrassebeis er en silikonalkydbasert oljebeis med en høy vann- og UV-resistens.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg