fredag 2. februar 2018

Olje terrasse

Alltid stort utvalg og god service. Se hele utvalget og kjøp online på BAUHAUS. Uansett om du velger beis, olje eller vedlikeholdsfritt, så må det vedlikeholdes i form av vask, og nytt lag med beis eller olje.


Er terrassen beiset, bør du beise den på ny hvert tredje år.

Hvis du har en terrasse som ble oljet året før, og du nå ønsker å beise, kan du bruke vanlig kraftvask i stedet. Kjøp via vår store webshop. Dersom det er lengre tid siden skal fremgangsmåten ovenfor benyttes.


Farger: Du kan få både beis og olje i forskjellige farger. Dette fordi terrasseoljen legger igjen mindre olje i underlaget, og sender mer white spirit opp i sky, som ikke er bra for miljøet, legger Skogstad til. Man kan i enkelte tilfeller være nødt til å behandle terrassen flere ganger i året for å ha en fin terrasse og for å beholde god nok beskyttelse av treverket, mener Sve.


Denne presser opp gammel olje , og fjerner også vannbasert olje om du har fått fargeforskjeller - i tillegg bleker den ned planken, forteller Sørensen. Påføring av terrasserens.

Husk at rensen er meget sterk, bruk derfor vernebriller og hansker. Før du påfører terrasserensen er det en fordel å fukte terrassen med hageslangen. Olje bør påføres årlig. Er det enklere å droppe beis eller olje ? Ja, men man må være bevisst over at terrassen blir grå og eventuelt litt skjoldete, sier hun. Slik gjør du det: Rengjør trykkimpregnert treverk godt ved bruk av terrasseskrubb eller terrassevasker før du setter det inn med olje.


Ulemper ved behandling. Vi har en diger terrasse , bygget i ordinært norsk trykkimpregnert trevirke i uvanlig dimensjon. Jo mer værhardt den står og jo mer den brukes, jo oftere bør den etterbehandles.


Du kan lese om terrassebygging her, trematerialene er forøvrig sponset). Enten med beis eller olje. Her finner du noen av markedets mest eksklusive varianter. Terrasse , Inspirasjon til uteområdet. Er terrassen oljet, bør du gå over med ny olje i alle fall en gang i året, sier Marstokk og fortsetter: – Så bør du vaske terrassebordet grundig en gang i året.


Male krukker – steg for steg. Og vask av terrassen kan ifølge Owren gjøres med vanlig husholdningssåpe eller oppvaskmiddel, skrubbing med langkost samt skylling med spyleslange.

All treolje som koster under hundrelappen er som regel en tynnere olje som inneholder mye whitesprit. Jeg tipper forøvrig at Infra-tilbudet til COOP er standardpris hele sommeren. Whitesprit er ikke dugende til å ta vare på treverket, og er grunnen til at du må olje (minst) hvert år for at det skal ha sjanse til å holde seg fint. Holdbarhet olje : Ved bruk av olje ligger frekvensen på fra flere ganger i løpet av sommeren til annethvert år, avhengig av bruk og slitasje. Dersom vårklargjøring av terrassen er noe du helst ikke gjør, er fasitsvaret selvsagt beis.


Da du kan strekke intervallene mellom hver gang du må frem med rullen lenger enn med olje. Gjør-det-selv: Eksklusiv terrasse på rimelig måte. Det kan bli kostbart å kjøpe granitt til en stor terrasse. Derfor gjelder det å være oppfinnsom ved å blande den dyre granitten med billigere betongheller.


Et annet viktig tiltak er å holde terrassen fri fra skitt som begroing av svertesopp, og ellers sørge for at busker og trær ikke står for nært rundt terrassen. Det som ofte er best, både for påføringen og deg selv, er å bruke et forlengerskaft. Går du for en billig olje inneholder den veldig mye white spirit og beskytter derfor treverket en kort periode. Vi hverken beiser eller oljer , og er ekstremt fornøyd med dette valget.


Hvis du ikke vil olje terrassen flere ganger i året ville jeg gått for en i den andre enden av prisskalaen enn den du foreslår her. Ikke beis i direkte sollys - vent til det er svalt i luften, da rekker beisen å trekke godt inn i treverket og sluttresultatet blir penere. Vent terrassen er helt tørr før du går på med beis eller maling. Ta vare på treet regelmessig og olje det hvert år, da holde det seg friskt og vanntett i lang tid.


Det kan være fuktig inni treverket selv om det virker tørt på utsiden. Find our Lowest Possible Price! Over Million Visitors. Uterommet skal jo brukes flittig i månedene som kommer, og hva er vel ikke bedre enn en nybeiset terrasse ? Men, den evige diskusjonen: Skal man gå for beis eller olje ? Og skal man kjøpe rimelige eller dyrere varianter?


I royal- behandlings prosessen presses inntil liter olje per m² inn i trevirket, dette bidrar til å bevare den glatte, pene overflaten. Dette vil slites og flasse av, og i så fall er nesten enhver olje et bedre alternativ. Husk også at jo flere fargepigmenter det er i oljen eller beisen, desto bedre beskytter den, og jo lenger tid tar det før du må rebehandle gulvet.


Danner ikke filmoverflate ved riktig påføring. LES OGSÅ: Førstehjelp til terrassen. Dette gir totalt kortere skylleti samt sikrer riktig farge og jevn innfarging.


Hvor ofte må jeg beise eller olje terrassen ? Oljing av terrasse på 1-2-3. Dette varierer mellom de ulike typene beis, så les instruksjonen på produktet eller spør i byggevarehandelen når du kjøper. Begynn med å vaske overflaten med terrassevask. Skyll av med rikelig med vann og la overflaten tørke godt.


Hvis oljen raskt trekker ned i treverket påfører du mer, til treverket er mettet. Mange tror det er best å olje terrassen. Slip vekk døde trefibre og fjern støvet.


Kanskje fordi far eller svigerfar alltid har gjort det? Med terrassebeis får du dessuten mange farger å velge blant! Når du skal vaske før behandling, altså før du skal olje eller beise, er det som nevnt terrasserens som gjelder. Vaske terrasse før beising. I slike tilfeller kan det være lurt å vanne på forhån så terrassen ikke er knusktørr.


Da er det tid for å olje eller beise treverket. Bruk rikelig med olje eller beis. Lås så rullen slik og stryker ut oljen eller beisen. Jobb raskt og effektivt.


Rull bord av gangen så blir det lett å fordele og å unngå doble strøk. Beis – bord i hele lengden. For å få et jevnt og pent resultat, anbefaler vi deg å sluttstryke tynt inn i foregående felt. Vedlikehold av terrasse Med jevnlig vedlikehold av terrassen , holder den seg like fin i flere år.


Jeg her en terrasse jeg skal olje. Er på fjellet, med mye snø og dårlig vær. Er på en hytte, delvis under tak og delvis under åpen himmel. Er nå helt bortsitt utenfor døra der hovedtråkket går. For år siden oljet jeg med Plantasjens olje , men den er var en katastrofe.


Ser at Byggmakker annonserer Jotun sin olje for 7- for liter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg