torsdag 8. februar 2018

Digital brevlåda

Med Kivra får du viktig post digitalt. Och snart även kvitton. Med en digital brevlåda får du post från Skatteverket och andra myndigheter digitalt i stället för på papper.


Skaffa en digital brevlåda. Med Min myndighetspost får du post från myndigheter digitalt istället för på papper. Det är gratis och säkert till skillnad från vanlig e-post eftersom du loggar in med e-legitimation.

Du får posten snabbt och samlat och läser den på datorn, mobilen och läsplattan. Du kan öppna posten när det passar dig. Var du än befinner dig har du alltid posten med dig på mobilen, läsplattan eller datorn.


Du slipper pappershögar och pärmar, dina brev finns där i din digitala brevlåda. Du väljer också enkelt vilka anslutna myndigheter du vill få digital post från och behöver inte själv kontakta myndigheterna. Det är gratis att skaffa en digital brevlåda oavsett vilken du väljer, Digimail, E-boks, Min myndighetspost eller Kivra. Däremot kan du ha flera brevlådor åt gängen för att testa och jämföra.


Vill du automatiskt få din deklaration och se hur din skatteåterbäring ser ut först av alla varje år?

Gör som över miljoner svenskar och skaffa en digital brevlåda. Kivra - din digitala brevlåda Posten du får i brevlådan kan du få digitalt istället! En digital brevlåda är en e-tjänst i form av en webbaserad eller mobilapp-baserad brevlåda.


I den kan företag och privatpersoner få digital post från myndigheter (motsvarigheten till bruna kuvert) och företag. Inloggning sker med hjälp av e-legitimation, till exempel Mobilt BankID. Har du en digital brevlåda och angett ett konto dit skatteåterbäringen ska betalas kan man få pengarna redan i början av april.


I år gäller detta: Senast den mars ska du ha skaffat en digital brevlåda samt angett ett konto dit skattepengarna ska betalas. Personer som har samordningsnummer kan inte ha digital brevlåda då alla tjänsterna kräver legitimation och det finns idag ingen e-legitimation som fungerar med samordningsnummer. Det finns inget som hindrar skyddade personer att ha en digital brevlåda och ansluta sig till Mina meddelanden.


Alla är inte lika förtjusta i att få digital post från avsändare man själv inte valt. Det finns flera orsaker till att vilja kontrollera vem man får post ifrån. Kanske dyker fakturan som du förväntade skulle komma via autogiro plötsligt upp i din digitala brevlåda i stället.


Sverige använder redan den digitala brevlådan Kivra för att få sin post digi. Velg digital postkasse. Kommunen og statlige etater ønsker å sende deg post digitalt i stedet for på papir.


Lurer du på hvilken postkasse du skal velge? Fördelarna med en digital brevlåda är uppenbar. Du slipper onödig papperspost, och du behöver inte riskera att posten kommer på avvägar.

En annan fördel är att du som är använder en digital brevlåda kan få din deklaration tidigare. Har du installerat Mobilt BankID på din mobiltelefon eller surfplatta? Här beskriver vi hur du använder Mobilt BankID för att logga in på Kivra på en dator. Region Gotland övergår till att skicka viktiga brev till säker digital brevlåda. Endast de som har en säker digital brevlåda kommer att få sin post skickad på det viset.


Vi skyddar känslig information så att bara den som är behörig kan nå och läsa innehållet. Läs din post var du än är. Digital brevlåda (pdf) Kivra är Sveriges största digitala brevlåda.


Sverige har valt att ta emot sin post digitalt i Kivra och antalet företag och myndigheter som ställer om till digital post växer snabbt. Wallenbergstiftelserna, styrelse och personal. Kivra är en tjänst för privatpersoner och företag som vill ta emot sin viktiga post i en säker digital brevlåda.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg