torsdag 19. november 2015

Drep ikke en sangfugl rollefigurer

PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId! Probeer het vandaag nog!


Drep ikke en sangfugl rollefigurer

En opprivende rettssak hvor en farget mann er urettmessig anklaget for voldtekt på en hvit kvinne står sentralt i handlingen. Romanen regnes som en moderne amerikansk klassiker. Men sangfuglene gjør da ingen fortred?


Skyt så mange skjærer dere vil, men husk at det er en stor synd å drepe en sangfugl. Vi møter den respekterte advokaten Atticus Finch (Gregory Peck) og hans familie. Finch setter sin egen karriere på spill når han går med på å forsvare Tom Robinson (Brock Peters), en farget mann som er beskyldt for voldtekt, i retten. Peck mottok Oscar for beste hovedrolle det året, og filmen fikk også Oscar for beste manuskript.


Drep ikke en sangfugl rollefigurer

Harper Lee er i dag en eldre dame på år. Drep ikke en sangfugl er også enestående i det at den ble til en klassisk Hollywood-film. Etter dette hørte vi ikke noe mer fra forfatteren, før hun i år, over år etter debuten, kommer med en oppfølger til historien om Scout og familien hennes.


Dette er klassiker i amerikansk litteratur. DREP IKKE EN SANGFUGL er en slik film. To år etter kom filmen, regissert av Robert Mulligan. Den ble nominert til åtte Oscar, og vant tre. Walt Disney skal angivelig ha sett den under en personlig kreativ tørke, og utbrutt: That’s the kind of movie I would like to make!


Drep ikke en sangfugl rollefigurer

Gregory Peck vant en Oscar for sin glimrende rolletolkning som sørstatsadvokaten som forsvarer en afroamerikaner anklaget for voldtekt. Filmen er basert på den Pulitzer Prize- vinnende romanen. Måten filmen fanger ti sted og ikke minst stemningen gjør den til et virkelig mesterverk. Lave priser og rask levering! Norges største bokutvalg på nett.


Kjøp boken billigere hos Adlibris! Nå har vi åpnet julebutikken! Et gavekort er den perfekte gaven! De første anmeldelsene er klare. En sort mann er tiltalt for voldtekt av en hvit pike.


Hans forsvarer har en vanskelig jobb. Norsk (bokmål) av ledig. Mer info og hylleplassering. Den svarte hushjelpen, Lily, i En vakker dag er inspirert av hushjelpen, Calpurnia i To Kill a Mockingbird.


Jeg synes også den var monoton, og om ikke direkte kjedelig, så i alle fall veldig langsom, uten spenning i språk eller handling. Og distansen gjorde at jeg ikke fikk nærhet, jeg heller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg