onsdag 19. oktober 2016

Male mur ute temperatur

Presise og raske termometer for måling av feber. Det ideelle maleværet er grader og overskyet, men det går helt fint å male eller beise i både varmere og kjøligere temperaturer. Huset er ikke like utsatt for restfukt enn de liggende terrassebordene, så her kan man sannsynligvis starte med maling eller beis på et tidligere tidspunkt, men også her er det viktig å forvisse seg om at treet er tørt nok, sier Bastiani om dette.


Når det er store temperaturforskjeller mellom dag og natt, blir det dugg ute. Dugg på en nymalt vegg vil gjøre veggen matt, og denne duggmattingen får man ikke bort med mindre man maler over på nytt.

Om temperaturen svinger mye, kan det derfor lønne seg å male på formiddagen, slik at malingen rekker å tørke mest mulig før kvelden kommer. Er muren lagd av Leca-blokker eller Siporex som ikke inneholder armeringsjern, vil en åpen og pustende silikat- eller silikonmaling egnet for slike konstruksjoner være best. Er grunnmuren eller støttemuren lagd av et materiale med armeringsjern i, slik som støpt betong, skal den males med en diffusjonsåpen maling, slik som en akrylmaling for mur. Skal du male grunnmuren? Her får du tips til maling av mur.


Svinger temperaturen mye bør du passe på. Dugg på nymalt vegg gjør malingen matt, og dette får du ikke bort med mindre du maler over på nytt.

Tror muligens fagfolk kan pusse mur selv om det er fare for frost, men med ymse tilsetninger og tildekking av muren. Selv har jeg bare dårlig erfaring med pussing i kald årsti selv på høsten, men hvor det kom nattefrost. Vil ikke anbefale dette. Har fjernet en mur trapp som gikk opp langs veggen ute , då kom eg inn til grunnmuren.


På posen står det veiledning om temperatur. Jotun Mur Akrylmaling er en silkematt, værbestandig akrylmaling til utendørs bruk. Jotun Premium Mur Maling er en diffusjonsåpen. Men en rekke problemer kunne vært unngått dersom huseierne hadde behandlet muren med riktige produkter, sier salgsleder Per Paulsson i Emco, som forhandler maling til proffmarkedet.


Paulsson er oppgitt over hvor mange som bruker feil maling på grunnmuren, og som dermed forsterker, eller beholder problemer med muren. Alle ekspertene er enige om at det er helt essensielt å være oppdatert på værmeldingen dersom du skal male eller beise utendørs nå. Værmeldingen bør sjekkes både med tanke på temperatur og fuktighet.


De nye og moderne vanntynnede malingene skal ikke brukes når det er kaldere enn pluss fem grader ute. Våre tekniske eksperter i kundeservice besvarer daglig spørsmål fra dere kunder om hvordan male , hvilke produkter man skal benytte og gir mange gode råd og tips. Derfor tenkte vi, nå som sesongen for å male utendørs er godt i gang, at det var en god idé å vise dere svarene på noen av de vanligste spørsmålene her.


Temperaturen er som regel ikke et stort problem, men det anbefales å ikke male i for lav temperatur - malingen fungerer best hvis døgntemperaturen holder seg over ti grader.

Enkelte oljemalinger og beiser kan imidlertid brukes lenger ut på høsten. Vanligvis måles temperatur inne i små trehytter. Stadig flere trehytter med manuell avlesning av temperatur blir erstattet av automatiske stasjoner, men reglene for måling er likevel de samme. Hvilken farge skal jeg male muren ? Nordsjö mur - og pussprodukter tilbys i ett brett utvalg av farger.


Kombiner ulike farger med hverandre, for å skape kontraster og for å fremheve detaljer på huset. Test Nordsjö Visualizer. Se murfargene til Nordsjö her!


Med et infrarødt termometer for hånden, kan du raskt og enkelt finne mangler i isolasjonen på huset ditt, se om gulvvarmen varmer godt nok, måle om den smeltede sjokoladen har fått riktig temperatur – og mye mer. Alt dette, og mer til, kan du bli klokere på her. Varierer dette fra malingstype til malingstype? Må det ha vært x dager med temperatur over y grader før man maler?


Det er viktig at muren får mulighet til å slippe ut fuktighet. Vann som ligger i muren fryser om vinteren og kan gi sprekker og skader. JOTUN DryTech Murmaling er både diffusjonsåpen og vannavvisende, og vil derfor holde vannet ute. Viktigste fuktkilder: Fukten kommer primært fra bakken pga. I denne filmen lærer du hvordan du gjør forarbeid og maler muren din mest mulig effektivt.


Gjør du jobben riktig kan du få et vakkert resultat som. Du kan altså trygt male huset, selv om været er utstabilt og prognonsene ikke lover opphold hele dagen. Du behøver heller ikke å være urolig for om det skal komme en skur allerede etter noen timer etter du har lagt fra deg penselen.


Hadde nok dekket veldig godt til hvis jeg skulle utført dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg