mandag 12. mars 2018

Sy vimpler selv

Et dekorativt og kjapt syprosjekt! Boken inneholder andre forslag til små syprosjekt, og alle er enkle å lage. Vimpelrekke til barnerommet – gjør det selv.


Men når man bare skal sy vimpel kan man fint kjøpe kule kjøkkenhåndklær eller løpere. Originalinnlegget finner du her. Vimpler eller bannere er veldig populært.

Fra de mest avanserte hjemmesydde hvor tall og bokstaver er applikert på hver vimpel, til de enkle som er revet av silkepapir eller aviser og brettet over et tau :o) Jeg kom over en superenkel banner der du rett og slett printer ut de bokstavene, tallene og motivene du vil ha. Det finnes mange gratis hekleoppskrifter til babypynt- og leker, og her har jeg forsøkt å samle noen av dem! Barnevognen på bildet finner du her.


Jeg har lenge vurdert å sy slike vimpler , men det blir ikke før nærmere sommeren. Kos dere så masse med tapeten! Sy vimplerne sammen til en taske ved at kaste over kanterne fra. Min tvivl om en extra række vimpler er gjort til skamme.


Klik og lav dem selv. Men av og til er det noen som har lyst til å lage noe, men ikke vet hvordan de skal gjøre det.

Her kommer derfor, på oppfordring, et lite mini-kurs. Hvordan syr du vimplene dine? Nytt babyrede et sydd ! Babyrede er fine å ha i vognen, senga, i lekegrinden eller å ha med seg om man skal bort. De tykke kantene gjør at babyen ligger lunt og trygt.


Nederst på babyredet er det et snøre som er knytet som en sløyfe. Denne regulerer du selv etter hvor stramt du vil ha det. Etter som babyen blir lengre, kan snørene åpnes. Viskestykker, grydelapper og vimpler.


De lækreste køkkentekstiler syr du selv ! Her får du mønster på to lækre håndklæder i dobbelt hør, fikse grydelapper i. Scrunchies er hårstrikkene som tok og 90-tallet med storm, men nå er de tilbake i motebildet for fullt. De er svært enkle å lage selv , og alt du trenger er nål, tråd og en stoffbit. Har du en gammel gardin, t-skjorte eller kjøkkenhåndkle liggene?


Klipp ut stoffbiter, og sy fargerike strikk. Jeg er veldig glad i den turkise Ikea-duken min med hvite prikker. Hadde selv det stripete stoffet.


Se ideen til Retro vimpler og følg veiledningen som er gratis. Lag selv Retro vimpler og bestill materialene til lave prinser online her.

Fordi fargene i norske vimpler er sydd til hverandre, vil en korsvimpel være dyrere å produsere fordi det er mer arbeidskrevende søm. Korsvimpelen er mest vanlig å se på Vestlandet. Her finner du vårt utvalg av forskjellig vimpler , banner og annen lekker, hengende pynt til å dekorere med! Vi har et bredt sortiment med mange forskjellige varianter, både med figurer og farger.


Her har vi noe for de fleste anledninger, så ta en titt og la deg inspirere! Jeg liker å sy , strikke, hekle, sy om ting, sy klær, lage gardiner om til kjoler for eksempel, perle, lime, og finne nye bruksområder til gamle ting. Klip små vimpler i forskellige farver, så mange, som der er brug for til netop din hylde. Fordel de forskellige farver jævnt hen ad snoren og sy dem fast i hånden eller på maskine.


Prøv også: Strik et fint gulvtæppe til boligen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg