tirsdag 20. mars 2018

Maling til grunnmur

Maling til grunnmur

På utkikk etter utemaling til din bolig? Bestill enkelt i vår nettbutikk! Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Det er viktig at muren får mulighet til å slippe ut fuktighet!


Fukt er murens verste fiende! Enten muren er grunnmuren til et hus med trekledning, en frittstående kaldmur eller hele huset er dekket av murpuss, er fukt som regel til stede. Vi har også problem med at huset (murhus) er malt med feil type maling , men hos oss løsner malingen med ytterste laget av murpussen. Etter befaring ble vi anbefalt å ta en årlig runde med høytrykksspyling for å få bort det løse og så male de bare områdene med riktig type maling og så gjenta dette til det ikke løsner mer maling. Vask hele veggen med Jotun 2-i-Kraftvask og Soppfjerner, før du fjerner løs maling med stålbørste.


Dersom du har noen ujevnheter i muren, bør du først male med JOTUN DryTech Murfiller Filleren skal villstrykes med pensel. Det vil også kunne vaske ut salter av pussen, noe som igjen forrykker hele den kjemiske balansen til muren. Over tid vil dette være svært uheldig for konstruksjonen.


Maling til grunnmur

Silikonharts puster - Det en slik grunnmur trenger, er en maling som er vanntett, men ikke damptett, konkluderer Paulsson. MegaFlis tilbyr et bredt sortiment av maling til mur, innen- og utendørs bruk fra Nordsjö. Ved å gi litt kjærlighet med maling til muroverflatene innen- eller utendørs, kan det gi et frisk pust til helheten. Underlaget skal være rent, fast og tørt. Løstsittende maling , løs puss og all gammel kalk skal fjernes.


Sopp, sot og annen smuss fjernes med JOTUN 2-i-KRAFTVASK OG SOPPFJERNER med etterfølgende skylling med rent vann (vinduer bør tildekkes). Flatene skal være tørre før videre behandling. Maling av grunnmur - en hard jobb. Til ujevne overflater, finnes egne strukturjevnende hjelpestoffer som kan tilsettes i grunningsstrøket. Til en grunnmur av Leca-blokker eller Siporex som ikke inneholder armeringsjern, er en åpen og pustende silikat- eller silikonmaling best egnet.


Maling til grunnmur

Er muren laget av et materiale med armeringsjern i, som støpt betong, bør det brukes en diffusjonsåpen maling , slik som akrylmaling for mur. Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og maling av pusset mur. Gjør jobben riktig, og du kan få et vakkert resultat som holder seg godt i mange år.


Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv. Valg av primer gjøres i henhold til pussleverandørens anbefalinger. Tidligere malte flater eller andre glatte flater kan eventuelt påføres en tynn velling av puss og egnet mørteltilsetning. Beste resultat oppnås ved å fjerne gammel maling eller benytte spesialprodukter som har god heft til tidligere malte underlag.


Grunnmur og reparasjon av grunnmur. En sunn grunnmur er viktig om du vil ha et sunt hus. Skal jeg velge løsemiddelbasert eller vannbasert maling ? Løsemiddelbasert maling brukes der det kan være urenheter i betongen fra før (olje, fett osv.). Denne versjonen er normalt vår anbefaling i garasje, fjøs, verksted og lager. Lukter sterkt under og rett etter påføring.


Hey’di KSementbasert, vanntett overflatebehandling til alle typer mur- og betongkonstruksjoner, grunnmur under bakken, basseng, brønner m. Husk å bestille tynner i tillegg til maling ! Hey’di KXtra Sementbasert, vanntett overflatebehandling til alle typer mur- og betong-konstruksjoner for innvendig tetting. Fargen kan få huset til å sveve eller ligge godt forankret til bakken. Mens en grunnmur med lik lyshet, eller som er mørkere enn huset, lander det på bakken. De fleste hus kler best å stå på en mørkere grunnmur. Einar Nilsson, kjent fra Tid for hjem på TVer et kjent fjes for de fleste, og en fast samarbeidspartner med XL-BYGG.


Maling til grunnmur

Med sitt entusiastiske vesen har han inspirert tusenvis av tv-seere til å ta fatt malekosten. Mye av arbeidet kan du gjøre selv, men dersom du skal bygge noe større enn en bo trenger du hjelp av fagfolk til planleggingen. Følgende metode er en plate på mark-konstruksjon. Har kjøpt hus med diffusjonstett lateksmaling, utvendig på grunnmuren (2m høy). Har nå planer om å fjerne denne malingen og erstatte med diffusjonsåpen maling eller evt.


Noen steder sitter lateksmalingen fortsatt bra på veggen og noen steder er det store flak som har løsnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg