onsdag 21. november 2018

Hva er heftgrunning

Hva er heftgrunning

Sjekk ut grunning før maling. Selv om de fleste malingsprodusenter påpeker at du uansett får best resultat når du grunner, er det også tilfeller der du kan snike deg unna. Der hvor underlaget er bra, det vil si malingsdyktig, og malingen ikke er høyblank, trenger du strengt tatt ikke å grunne.


Da holder det som regel å vaske overflaten med malervask. Jotun Heftgrunning universal. Produktet hefter og fyller godt, samt at den er enkel å påføre og tørker raskt.


Når underlaget er vanskelig er heftegrunn ideelt. Spesialgrunning for å forsegle fargeflekker som er vanskelige å få bort. Dvs når underlaget har så liten struktur at selve malingen vil få dårlig feste. Det handler særlig om glatte underlag som kjøkkeninnredninger og laminatfliser.


Hva er heftgrunning

Gjøco Heftgrunn er ideell som grunning og som dekkstrøk i tak. Det tolker jeg som at sperregrunn er like heftbar, en kan vel nesten si en får noe ekstra i forhold til heftgrunn. Benyttes på underlag som treverk, bygningsplater, tapet, vev, tørr mur og betong, tidligere malte flater etc. Er det stor forskjell på heftgrunning ? Det er jo nesten Biltema-pris. Jeg ser Gjøco Sperregrunn selges på tilbud til 79- for liter.


Andre grunninger som bør vurderes? Grunning med gode heftegenskaper og som kan brukes på de fleste underlag. Ellers er det veldig vanskelig å finne noen priser på nett på maling, men jeg innbiller meg at f. Vær obs på at malingen kan trenge litt herdetid. Selv de beste interiørmalingene er avhengige av et godt grunnarbeid. Derfor har vi forbedret våre grunninger, og gjort forarbeidet enklere for deg ved å lage et kombinasjonsprodukt med kvistlakk og grunning i ett.


Hva er heftgrunning

Hør hos fargehandleren hva de anbefaler av sine produkter. Uansett hva du skal pusse opp – det være seg vegg, tak eller gulv, ute eller inne – vil du en eller annen gang støte på ordet grunning. Og tar du deg tid til å grunne der det er behov, sparer du deg selv for mye unødvendig arbeid og utgifter.


De har en litt glatt overflate, så mulig det er ferdiglakkert fra produsent eller noe sånt. Norges ledende byggevarehus. Ski Bygg har alt innen trelast, byggevarer, maling, interiør, verktøy, gulv, ba dører, kjøkken og hvitevarer. Vi vasket vegger og gulv, og grunnet de med heftgrunn.


Dette er viktig for at malingen skal gripe tak og sitte bra på underlaget. Er de brukt i vannbaserte maling, skyll de godt i varmt vann. Hva betyr egentlig alle disse bokstavene og tallene som står på fargekodene til maling.


De fleste av dem er basert på NCS-fargesystemet (Natural Color System) som er det mest brukte fargesystem i Europa. Ett annet system er RAL farger. Disse er ikke så lett å skjønne, men brukes ofte på gulvfarger og industriprodukter. Er litt i samme stilling som trådstarter, ettersom jeg senere i sommer har tenkt å lakkere litt på Cosworhen etter litt rustsveising. Om jeg har rester av denne boksen, eller får kjøpt en nye en, fungerer det bra underveis som grunning der det er sveiset?


Altså fram til alt er ferdigsveiset og skal lakkes ferdig. Våre siste tips og inspirasjon er på vei til postkassen din Kan du avse ett minutt for å svare på spørsmål. Når den har tørket er det bare å behandle treverket på vanlig måte, med grunning og maling.


Dette er spesielt viktig når du skal male med lyse farger, men du vil også kunne oppleve fargeforskjeller selv om du maler med mørkere nyanser. Når du påfører kvistlakk er det viktig at du maler tynne strøk, slik at det ikke synes gjennom. Men like fullt er underlaget noe av det viktigste når du skal male.


Danske Politiken har testet seks ulike vannbaserte heftgrunninger, og den billigste er best i test. Glem heller ikke kvistlakk når du maler ubehandlet tre, Så slipper du skjoldete panel. Sigma (stor bokstav Σ, liten bokstav σ, eventuelt ς) er den attende bokstaven i det greske alfabetet. Når bokstaven er på slutten av et ord og ordet ikke er i store bokstaver, blir sluttformen (ς) brukt. I middelalderen ble måneformet sigma, som ser ut som en C, ofte brukt (stor: Ϲ, liten: ϲ).


Vask pensler og ruller godt etter bruk, så kan du bruke de samme om igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg