onsdag 7. november 2018

Hvilken maling til trapp

Finn Hvilken Maling Til Trapp. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. En trapp brukes mye, og kan derfor fort bli slitt.


Men mye kan gjøres med en gammel trapp. Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere beiset eller lakkerte trappevanger og rekkverk.

Jeg har ei ubehandlet trapp som jeg vurderer å male hvit. Så nå lurer jeg på hvilken maling dere andre som har malt trapp har brukt, hvilken farge dere har, og om dere har bilde. Se også: Hvilken trapp passer din bolig. En fin måte å gi trappen et personlig preg og gjøre den til en del av interiøret, er å gi den et strøk maling.


Da blir den seende helt ny ut, og kan matche interiøret på en måte du ikke trodde var mulig. Noe som er slitesterkt men ikke farlig for fosteret i magen og barna. Lurer også på om det er mulig å få tak i sånn tepoestoff til. I praksis bør trappen demonteres før maling for å kunne nå til i alle kriker og kroker.


Dersom det er hakk eller slitasje i treet må du i tillegg sparkle, noen ganger bør trinnene helsparkles.

Resultatet blir ikke på langt nær like godt som en ny trapp som er fabrikkmalt. Ulike typer maling har ulike egenskaper. En vanntynnet acrylmaling vil som regel virke blankere enn en oljebasert med identisk glansgrad.


Bruk høyere glansgrad på list og dør, mattere maling på veggene og mattest i taket. Men det som er problemet med å male en trapp lysere er at den fort får stygge merker og hakk i trinnene. Dette har vi selv erfart i vår tidligere bolig, der vi fikk en tilsvarende furutrapp malt. Skal male en trapp som i der selve trappen i utgangspunktet ubehandlet tre og gelenderet er malt i en not so lekker blå farge. Skal ha hvitt panel i gangen påde oppe og nede, Hvitt tregulv i gangen oppe og litt uvisst hva vi skal ha i gangen nede.


På veggen ved siden av trappen skal jeg ha tapet. Ved hjelp av litt maling kan den bli lys, lekker og en integrert del av Total forvandling med maling - Trapp og trapperom - ifi. Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg. Les Mer Jeg aksepterer!


Skrap bort løs maling eller lakk og eventuelle ujevnheter. Så sliper du lett over, slik at malingen fester seg bedre til overflaten. Tørk bort alt slipestøvet med en grov mikrofiberklut.


Om det er fare for gjennomblødning påfør kvist og sperregrunning på hele gulvet. Sparkle over alle ujevnheter og spikerhull. La det tørke og slip over.


I denne videoen fra Jordan kan du se hvordan du kan gå fram for å male en tidligere lakkert trapp.

Tenkte å male den hvit, og har allerede dradd over en runde med P1pussepapir. Uten at jeg er noen trappe-ekspert vil jeg tippe det er en lakkert furu trapp (?). Uansett: 1) Synes fortsatt den er litt glatt noen plasser tross at jeg har pusset.


Kontroller vinduene hvert år. Ser du sprekker i kitt og maling nederst i vinduskarmen, er det tegn på at det er på tide å male. Ser vinduet bra ut ellers, kan det holde med å kun male den nederste delen og ca. Huske grundig forarbei så blir det mye enklere å få flott. Det er den mest sårbare delen av vinduet.


S kal du i gang med et maleprosjekt og lurer på hvilken maling som passer best til ditt prosjekt? Skal du male bad må du for eksempel bruke maling som er spesielt utvikler for å avvise vann og fukt. Vi hjelper deg å velge riktig maling til ditt prosjekt. Velger du teppe til trapp , er det viktig å velge riktig type.


Ta utgangspunkt i hvilken slitasje du har, hvor mye trappen brukes og hvilket renhold du ønsker. En tett luv vil være spesielt gunstig i en svingtrapp. Der går alle i innersving og tråkker på samme sted. Det ble til at jeg gikk innom faghandler før gikk i gang med dette, og han var enig med meg i at slemming ikke er tingen for ei trapp , det hadde blitt ei kort glede, han sa det visst slik: Slemming gir et tynt lag som ikke tåler spesielt mye, på ei trapp som er i daglig bruk, vil slemming slites ned temmelig kvikt.


Et par strøk maling kan gjøre underverker med trappen din. Løs lakk eller maling etc ved trappevangene må skrapes og pusses bort. Siden trappen er lakkert er det viktig at trinnene slipes, hvor mye som må slipes er avhengig av trappen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg