onsdag 25. desember 2019

Vannbasert beis

Foretrekker du en transparent trebeskyttelse fremfor dekkende maling? Da kan TREBITT-produktene. Når du maler med vannbasert trebeskyttelse, er det hovedsakelig snakk om en overflatebehandling som motvirker fukt og sopp i treet.


Her er det et godt råd å velge trebeskyttelse, som lar treet puste og kvitte seg med fukt innenfra. Dermed reduserer du risikoen for avskallinger og fuktskader i treet. Var vannbasert dekkbeis førstevalget, er det best å fortsette med vannbasert.

Har du valgt olje, fortsetter du med olje. Om du vil bytte går det fint om du vasker først, men det aller beste er å være lojal og bruke den samme typen. Beis og dekkbeis, oljemaling og vannbasert maling. Hva er det for noe alt sammen og hva skal man bruke hvor?


Transparent beis Vi har bedt Vi i villas malingsekspert, Heidi S. Sørensen ved Maleriet Fargehandel AS om å forklare de ulike produktene. Vi starter i den mest gjennomsiktige delen av skalaen, med beis. Liberon Møbelbeis er en vannbasert beis til bruk for myke treslag som gran og furu, men kan også brukes på eik.

Penslene kan rengjøres i vann. INFORMASJON: Informasjon om beis. Brosjyre Kunsten å farge treverk. Hvor de respektive har forskjellige løsemidler.


I bunn og grunn kan man skille mellom to typer vannbasert og oljebasert. Malingstypen regnes som luktsvak og mer miljøvennlig. En akrylmaling faller under blant vannbaserte malinger. Møbelbeis brukes vesentlig på lyse, myke treslag som ikke tidligere har vært behandlet. Vær oppmerksom på at det holder med ett strøk vannbasert beis , legger man på flere strøk, vil det bare løse opp det første strøket.


En viktig egenskap for beis er derfor å beskytte mot UV-stråler. Det gjøres på flere måter. Om det ikke er snakk om klar beis så vil produsentene velge pigmenter som i størst mulig grad stopper UV-stråler.


Jernoksider og ulike organiske pigmenter kan gi god beskyttelse i tillegg til at de skal stå for fargen. Svenske Folksam har testet beis og maling over to år. Owatrol komposittgulv Fargefornyer liter. Vannbasert Olje- Beis.


Dette gir totalt kortere skylleti samt sikrer riktig farge og jevn innfarging.

Terrassebeis Treolje PLUS.

Maling til hjemmet, både innendørsmaling og utendørsmaling. Få forslag til vakre farger og gode malingprodukter når du skal male inne, male møbler, male huset eller pusse båten. Her finner du alt du trenger å vite om maling og beis.


Da er det kun olje som duger. Man holder ikke vannet ute med vann! Trebitt ojebeis har vært på markedet i årtier og har bevist sin kvalitet.


Alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns produkter. Ved å bruke Jotuns produkter er du. Mindre mengder av andre løsemidler som glykoler eller glykoletere kan forekomme.


Selv om malingen har en sterk farge, inngår pigmenter i interiørmaling i veldig små mengder, og utgjør generelt ikke et forgiftningsproblem. Beis er en overflatebehandling som trenger inn i veden og lar treets struktur og overflate være synlig. Nye hus bygges i dag med uhøvlet panel utvendig, og beis er et naturlig valg de første årene, blant annet fordi den trenger så godt inn i treverket. Du må beise oftere enn du maler, men arbeidet er raskt og lettvint. Beis til kledning: Ønsker du et naturlig utseende på kledningen din, er beis valget du bør ta.


Beis har et transparent utseende som gjør at strukturen i treverket kommer tydelig frem. Beis er mye brukt på hytter, men blir like fint på husveggen hjemme. Grunner til hvorfor du bør velge beis : Du får et naturlig og vakkert utseende på. Advarsel Oljebasert beis inneholder flyktige organiske forbindelser (VOC). En vannbasert maling er en maling der bindemiddelet løser seg opp i vann.


Fra beis til maling Dette panelet er beiset, og kan fint overmales med både dekkbeis og maling. Skal du bytte fra beis til maling må du legge inn et ekstra trinn i forhold til om du bare skal male over på vanlig måte: Du bør grunne treverket. Ekte beis er transparent.


Du kan øke eller minske fargestyrken, avhengig av hvor mye du legger på og hvor mye vann du blander med. Alle farger kan blandes med hverandre. Beisfargen blir kraftigere for hvert nytt strøk. Beis er det bestrykningsmiddelet som er svakest pigmentert, altså med det minst beskyttende fargesjiktet.


Derfor kan det kreves noe hyppigere vedlikehold. Jeg lurte derfor på om det kanskje er best å gå over disse kvistene med litt beis først, eller bør jeg gi et helt strøk med beis , og så vente med å bruke akrylmaling til neste år? Oljedekkbeis er en slags mellomting mellom beis og maling: Den dekker mer enn vanlig beis , men er i utgangspunktet litt mer transparent enn maling. Etter noen strøk kan den imidlertid bli svært dekkende. Oljedekkbeis ble tidligere brukt i stedet for maling for at man skulle slippe å skrape før neste runde.


Sammenlign pris på maling. Vi hjelper deg å velge terrassebeis, gulvmaling, beis , spraymaling, grunning, treolje, lakk - blant 3varer. Kobbersulfat Blåstein, er et blått pulver som har vide bruksområder.


Lage grønne flammer, behandle betennelser og sur stråle i hover og mye mer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg