onsdag 25. desember 2019

Våtromsmaling tak

Våtromsmaling tak

LADY Aqua våtromsmaling inngår i Jotuns våtromssystem, er fuktbestandig og gir deg allikevel vakre silkematte våtromsvegger. Dette kan brukes både i taket og på veggen, og også i dusjsonen hvis man benytter det på riktig måte. LADY Aqua Våtromsmaling. Våtromsmaling er et smart grep hvorvidt gjelder en rimeligere oppussingsprosess av badet. Med LADY Aqua får du vakre silkematte våtromsvegger og du kan skifte farge uten spesielt mye innsats.


Våtromsmaling tak

Det gir deg muligheten til å skifte uttrykk og følge fargetrender på en helt annen måte. I dusjhjørnet mitt har jeg malt over våtromstapeten, og malinga sitter ennå. I taket er det nok ikke så nøye.


Malingen kan brekkes i mange farger. Våtromssystemet, som består av tapet, grunning og maling, er klassifisert som vanntett (i Sverige). Det åpner for bruk der vann har direkte kontakt med veggen. Løsningen anbefales til alle typer vegger: puss, betong, gipsplater. En halvblank akrylmaling beregnet for vegg og tak i våtrom innendørs, av materialer som puss, betong og gipsplater.


Våtromsmaling tak

Den primære bruk, i kombinasjon med våtromsvev og Orginal Våtrromsgrunnig, er maling av vegger på ba i storkjøkken, matindustrilokaler, sykehus og andre miljøer med store påkjenninger og behov for hyppig vask. LADY Aqua kan brukes på vegger og tak , den er fuktbestandig og hindrer fukt å trenge inn i underlaget. Mye mulig det holder med kun våtromsmaling , men hadde det vært mitt bad ville jeg ikke strekt meg lenger enn til å droppe strien, vurderte dette selv.


Men strien er impregnert, og i tillegg til det har den en viktig funksjon til: Armering! Tak -ess er, så vidt jeg vet, et varemerke. Ekte tak -ess er folierte sponplater med not og fjær på alle fire sider, og med lysmål 60x1cm. De skulle være vedlikeholdsfrie og vaskbare, og var IKKE laget for å males. Det finnes et utall andre varianter av takplater, de fleste er vel trefiberplater så vidt jeg vet.


Gir et mattest mulig tak - det skjuler mange små ujevnheter og gir få skjolder. Sot, støv og skitt setter seg lettere i en matt maling. Glansgraden Gjør flaten lettere å vaske ren.


Tilsvarende kommer eventuelle feil i underlaget frem. De fleste malingsprodusenter har egne våtromssytemer utviklet for å møte krav til vanntetthet og miljø i våtrom. Vanntette sjikt må være bestandige mot vannbelastning, temperaturvariasjoner, alkalisk belastning og ha tilstrekkelig damptetthet. I varmeisolerte yttervegger og tak og i innvendige isolerte skillekonstruksjoner mellom varme og kalde rom, må det være et luft- og damptett sjikt, normalt en egen dampsperre, på varm side av varmeisolasjonen. Norges største nettbutikk for salg av fliser, VVS, baderomsmøbler, dusjkabinett, elektro, og gulvvarme.


Våtromsmaling tak

MegaFlis tilbyr alt til baderom til utrolige priser! På et bad hvor taket ikke er malt med våtromsmaling , vil platene etter hvert svell, og mugg og sopp vil begynne å gro over takplatene. Bruk både grunning og maling beregnet på våtrom når du skal male. Feilkonstruert overgang mellom gulv og vegg. Valg av glansgrad er et spørsmål om smak og behag, og en tilpasning til hvordan hjemmet ser ut for øvrig.


Vi selger mest halvblankt eller silkematt til tak , men også helt matte eller helbalnke malinger, sier Line Jacobsen. Med utmerket ventilasjon, god takhøyde og tilpasset kledning er jeg enig i at det fungerer utmerket uten plast. Men har du isolasjon i skillern (noe alle bør ha) og dusjkabinett uten tak eller åpen dusj men med (glass)vegger på alle sider, er plast en billig forsikring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg