torsdag 21. juni 2018

Grunning med kvistlakk

Kjøp grunning hos Obs Bygg. Vi har merkevarene til lave priser. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Selv de beste interiørmalingene er avhengige av et godt grunnarbeid.


Derfor har vi forbedret våre grunninger, og gjort forarbeidet enklere for deg ved å lage et kombinasjonsprodukt med kvistlakk og grunning i ett. Nå er det enkelt å male gulnet panel.

Se før- og etterbilder her. En kombinert kvistlakk og sperrende grunning som brukes på flater med behov for sperrende effekt. Når du påfører kvistlakk er det viktig at du maler tynne strøk, slik at det ikke synes gjennom malingen.


Det finnes også kombinasjonsprodukter på markedet som er en blanding av grunning og kvistlakk. Det kan sparer deg for både tid og arbeid. Her er guiden du trenger for grunning før maling. Uansett hva du skal pusse opp – det være seg vegg, tak eller gulv, ute eller inne – vil du en eller annen gang støte på ordet grunning.


Og tar du deg tid til å grunne der det er behov, sparer du deg selv for mye unødvendig arbeid og utgifter.

Jotun kvist-og sperregrunning er en kombinert kvistlakk og sperrende grunning. Brukes på alle flater med behov for sperring og kvistlakk , på nytt og gammelt underlag. På nytt treverk anbefaler vi strøk, og tidligere behandlet strøk.


Vannbasert kvistlakk til vannbasert produkter og oljebasert kvistlakk til oljebasert produkter. Og påfør kvistlakk strøk før du grunner. Da må du ha oljebaset heftgrunn på istedet Og grunning og kvistlakk i ett anbefales ikke. Stoffet misfarger malingen, og det blir mørke skjolder.


I noen tilfeller pipler det ut en dråpe harpiks fra kvisten. En god forbehandling med kvistlakk hindrer at dette skjer. Furu har mer kvae enn gran.


Spesialgrunning som benyttes på underlagt før du tapetserer, eller påføres tapet som skal overmales. Med dette unike kombinasjonsproduktet fra Jotun får du kvistlakk og grunning i ett. Hvis det ikke kvistlakkes når det skal males panel, vil fukten i malingen få harpiksen i kvistene til å svette ut. Alltid stort utvalg og god service. Se hele utvalget og kjøp online på BAUHAUS.


For å slippe gjennomblødning fra kvistene i treverket grunner vi veggen med kvist og sperre- grunning. Da trenger vi ikke bruke kvistlakk før vi grunner og vi sparer mye tid.

Påfør grunningen med rulle, to bord av gangen. Stryk på grunning i sprekkene og etterstryk med den forlengbare innepenselen for å spare tid. Siden det går veldig fort å kvistlakke og det tørker på noen få minutter, tok jeg uansett en runde med kvistlakk før de to strøkene med grunning. Sikkert ikke nødvendig, men når det går så fort å gjøre det og man knapt ser det minker på kvistlakken, ja så er det er rimelig forsikring i tilfelle.


Kvistlakk og grunning. Sperregrunning er et alternativ hvis panelet har veldig mye kvist, men man må kjøre to fyldige strøk med denne for å få isoleringseffekten, sier Sørensen. Det er som sagt en harpiks, og overdreven bruk av kvistlakk vil resultere i at malingen flasser av. Videre må spritbasert kvistlakk overmales med oljebasert grunning.


Vanntynnbare malinger inneholder gjerne mindre mengder rødsprit. Det er viktig å være oppmerksom på at det finnes ingen behandling av kvister i dag som kan garantere mot kvistgjennomslag i evig tid. Gjør heller jobben skikkelig med en gang kjør på med grunning med kvistlakk og strøk maling over. Du vil bli mest fornøyd med resultatet da.


Er det mye kvist ville jeg vurdert to strøk grunning og. Det kommer veldig an på malingen hvor mange strøk man trenger, men jeg tar alltid minimum 2. Først og fremst er grunning essensielt hvis du skal male flater som dører, lister og panel. Det samme gjelder nytt treverk innen- og utendørs. Grunning av nytt treværk sørger for at treet jevnt suger til seg maling, da unngår du skjolder.


Hvis du ønsker å male badeværelse skal dette rommet også grunnes. Dersom man ønsker å bruke kvistlakk skal dette legges to strøk og et strøk vanlig grunning for treverk. Når det gjelder kvistlakk og sperregrunn er det mye forskjellig her.


Bruker man en sperregrunn, som er en grunning med sperrende effekt, skal denne legges to gode strøk for toppstrøk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg