mandag 18. juni 2018

Male vegg med tapet

Male vegg med tapet

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Male vegg med tapet

Vi har også ett komplett reservedel og tilbehør sortiment. Hvordan male tapetsert vegg. Grunn med JOTUN GRUNNING FOR TAPET - la denne tørke i minst timer, på tekstiltapet må den tørke i minst timer før overmaling. Når du skal male over tapeten er det lurt å gjøre et godt forarbeid. Dette gjør selve malejobben enklere og sluttresultatet penere.


Denne artikkelen viser deg hvordan du lykkes med maling av en tapetsert vegg. Under har vi listet et minimum av produkter som vil hjelpe deg å lykkes best mulig med jobben. Rull over avsetningen med en liten rull.


Male vegg med tapet

Du får best resultat uten ujevnheter hvis avsetningen ikke har begynt å tørke når du starter å male hele flater. Derfor bør du gjøre ferdig en vegg om gangen. Han velger å male gulvlisten også i samme farge som veggen. Det er kjempelurt, får en større helhet.


Før var det hvitt i tapeten , da går det fint, men når det er en kulør i gulvet og en annen kulør på veggen , blir den hvite listen veldig synlig, og det er ikke så pent og heldig. Tape gulvet med maskeingstape. Enten ved å lage striper først, og så male over stripene etter at det første laget har tørket. Eller bare ved å sette en våt pensel rett på veggen og la det renne. Dette for å unngå ujevnheter på veggen , som maling i dråper.


Male vegg med tapet

Skal du male igjen senere da, må veggen slipes. Mal i riktig rekkefølge. Etter taket males veggene, mens innendørs. Annen tapet , som papirtapet, tekstiltapet, ny glassfiberstrie og miljøtapet kan du fint male over. Start med å fjerne alt som er løst eller lime løse fliker fast i veggen.


Kanter og overganger kan slipes jevne med et grovt slipepapir. Tapetet bør vaskes med husvask, malevask eller lignende for å sikre at alt smuss og fett er borte. Gjenta hele operasjonen med sparkel, sliping og støvtørking en eller to ganger til du har en jevn overflate.


Nå kan du male veggen i ønsket farge. Dette trenger du: Rull med lang luv, forlengerskaft til rullen, bred sparkelspade, liten sparkelspade, Original rullesparkel, rullekar og dekkepapir. Er veggene dine veldig skitne, må du vaske dem - da fjerner du hinner som gjør at malingen ikke fester seg. Sørg for jevne flater.


Før selve malejobben starter, må du se over veggene. Er det ikke jevnt, burde du går over med skrape, sparkle, pusse og grunne. Ta ut spiker og andre ting som står ut fra veggen.


Fjern gammel tapet og maling som stikker ut. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Reserver ditt Hotell i Male online. Blir litt dyrt hvis det er mye vegg men.


Selv driver jeg og fjerner tapet i stua, ca 25meter vegg med 2. Mye jobb, men jeg har en sånn dampemasking som fungerer utmerket. Det anbefales ikke å male eller tapetsere over et vinyltapet uten å først spalte tapetet, sier han. Men når tapetet er spaltet, er veggen klar for å males eller tapetseres på ny. Før du maler må sjekke at tapetet sitter godt fast til veggen og ikke klipper i endene eller skjøtene.


Der det er løst må det etterlimes. Vi har kjøpt et hus der den forrige eier har hatt egeninnsats. Alle vegger er gipsplater, med tapet. Samtlige hjørner har setningsskader (store folder, krøllete tapet ) og tapeten er heller ikke den vi ønsker å ha.


Vi kommer derfor til å fjerne den, og forsøke oss på å male veggene helt hvite. Dette er et produkt med mange navn, men felles er at det er en spesialduk laget for å dekke mindre ujevnheter i underlaget, for eksempel mønstret glassfiberstrie eller murstruktur. Duken settes opp som tapet , og finnes i mange varianter og tykkelser. De tykkeste, vil sammen med lim, dekke ujevnhetene i grov glassfiberstrie bra. Marine, Protective and Powder Coatings.


Tips og råd til hvordan du går frem når du skal male eller beise inne. Jeg skal male veggene i stua og lurer på hva som er best av å fjerne papirtapeten eller og male over. Problemet er at tapeten er dårlig lagt, det er overlapp i skjøtene og en del bobler. Jeg har prøvd å skjære bort overlappingen og boblene for så å sparkle, med det resultat at sparkelen løser opp tapeten.


Om tapeten sitter godt til underlaget, går det faktisk i de aller fleste tilfeller helt fint å bare legge ny tapet over, forklarer eksperten. Man må dog være svært nøye med å grunne med heftgrunn, slik at den nye tapeten fester seg skikkelig. Bodin forklarer at dette er særlig viktig om tapeten du har på veggen fra før er er vinyltapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg