torsdag 25. oktober 2018

Maling av murhus

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.

Er hele huset i mur, eller kanskje har du en større grunnmur som trenger en oppfriskning? Fargevalget bør være gjennomtenkt, og ikke minst bør du være bevisst hva slags maling du bruker på muren. Når du skal male mur, et helt murhus eller grunnmuren på huset, er det viktig å bruke riktig maling.


Bruk av feil malingstype kan få store konsekvense. Der huset er malt fra før er det viktig å undersøke hvilken maling som er brukt tidligere, før en velger malingtype. En mur malt med silikatmaling skal vedlikeholdes med samme type maling.


Er du usikker på om det er brukt en silikatmaling, kan en enkel saltsyretest utføres. Hvor ofte du trenger å male varierer veldig.

Med riktig behandling kan et murhus stå i svært mange år. Det avhenger også av faktorer som for eksempel fukt. Har dere dårlige takrenner, slik at vannet renner på veggen, må kanskje malerjobben tas raskere. Underlaget skal være rent, fast og tørt.


Løstsittende maling , løs puss og all gammel kalk skal fjernes. Sopp, sot og annen smuss fjernes med JOTUN 2-i-KRAFTVASK OG SOPPFJERNER med etterfølgende skylling med rent vann (vinduer bør tildekkes). Flatene skal være tørre før videre behandling. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Vedlikehold av murhus.


Velg riktig produkt og fremgangsmåte. Når fasaden er tilgriset av spraymaling frister det å gi den et strøk maling for å fjerne taggingen. Få forslag til vakre farger og gode malingprodukter når du skal male inne, male møbler, male huset eller pusse båten.


Her finner du alt du trenger å vite om maling og beis. Murhus malt i en flott farge er et usedvanlig vakkert syn. Her er et husets vegger malt med farge Deep Sarcelles.


Vinduene er hvitemalte og gir et åpent og rent uttrykk.

Grunnmuren er malt i en litt mørkere farge for å gi tyngde og forankring til huset. Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Oppsamling av vann i konstruksjonene fordi nyere maling er for tett. Derfor er det svært viktig at veggen er diffusjonsåpen slik at fuktigheten har anledning til å tørke ut.


Heving av terrengnivået og fall mot huset gjør at fuktigbelastningen øker. I tillegg vil regelmessig maling beskytte kledningen så den holder lengre. Særlig når det skal males jevnlig.


Og hvis du ikke gjør jobben selv, men hyrer profesjonell hjelp, blir det etter hvert veldig mye penger av det. Bygger du murhus , skal ingen påstå at du aldri behøver å gjøre noe. Det er de store kostnadene også.


Dessverre har de senere års bruk av acrylmalinger eller oljemalinger ødelagt mangt et vakkert murhus , et hus som kanskje har stått like fint siden det var bygget, inntil ukyndige malere har sluppet til med feil malingsvalg. Huset er stort sett murt i sånne sementstein med langsgående spalter i steinen - jeg aner ikke hva disse steinene egentlig heter - men du får neppe kjøpt de noe sted i Norge lenger. Feil valg av maling vil som oftest medføre at ikke bare malingen, men også pussen skades og eventuelt faller av.


Forbruk Forbruket av maling er avhengig av den underlig gende pussens struktur og sug. Fargekart Fargene er kun retningsgivende. Sammenlignet med trehus som trenger å beises eller males hvert 4. Utvendig vedlikehold begrenser seg til normal rengjøring av fasadene.


Altså, mer tid til familie og hygge, og mindre tid og penger til husskraping og maling ! Temperaturvennlig Vi bor i et fantastisk land med skiftende årstider. Ditt søk på maling av murhus ga virksomheter og du har nådd slutten av listen. Malte muroverflater kan stå like godt i mange år, forutsatt at du velger riktig maling , og holder direkte fukt vekk fra overflaten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg