torsdag 23. januar 2020

Støpe blomsterpotter i betong

Legg inn anbud gratis hos oss! Søk blomsterpotter i betong. Vi hjelper deg med å sette et personlig preg hjemme, både inne og ute. Velkommen til oss i det grønne. Heng plantene opp-ned!


Når du selv støper betong har du dessuten mulighet til å sette farge på betongen ved å tilsette fargepulver. Det kan du lese mer om i denne artikkelen: Farget betong – slik støper du med betong i farger. Støpeform til betong. Når du skal støpe betong , er det ofte nødvendig med en støpeform.


I stedet for ferdig stein, kan du bruke slike støpeformer som her om du skal støpe små plattinger eller ganger i hagen – Lurt. Et perfekt triks for våren er rett rundt hjørnet. Vår er det samme som hagearbei og for noen nordmenn har det nærmest en terapeutisk innvirkning på kropp og sjel. ALT startet med at jeg så noen lyspære knagger i betong på nettet, som jeg ville prøve å lage.


Pappa hjalp til med å lirke ut av innmaten og det måtte ett par forsøk til, før jeg fikk det til. Etter at jeg da fant ut at betong er knall gøy, har det ballet litt på seg. Var veldig gøy å lage blomsterpotter i betong , så det skal jeg gjøre mer, og kanskje noen lysestaker i samme slengen. Bilde fra bloggen Signepling Oppskrift er også der.


Med dreneringshull for utendørs bruk, disse kan også enkelt tettes med medfølgende propper for innendørs bruk. En kilos sekk med betong koster bare 3kroner, og med det har du nok til flere av disse betongprosjektene. Luftbobler svekker styrken på betongen. LES OGSÅ: ting du ikke visste om å støpe betong.


Du kan fjerne luftbobler ved å vibrere betongen. Det kan du gjøre på mange måter, fra helt enkelt å slå på formen med den flytende betongen , til å sette en bolt med mutter i en bormaskin, og kjøre med den langs sidene på formen. Her er noen forskjellig betongkrukker. Jeg har tenkt å lage noen store også – som jeg kan ha større planter i = mer betong , lengre tørketid og mye tyngre å løfte.


Slike krukker er dyre å kjøpe, så det er mye å spare på å lage selv. Det er mindre klatt en du tror. Det benyttes både som et dekorativt element og som byggemateriale i boliger og hytter.


Vedovner produseres også i betong. Men du behøver ikke å gå til innkjøp av ferdige elementer om du ønsker å bruke betong hjemme. Betongstøping er enkelt og billig. Finn ditt hagesenter her!


Bestill drømmeferien med Agoda. Ferdige former klare for støping. Bland Weber Hobbybetong, Weber rep 9eller Weber Gulvavretting UTE i en blandebøtte. Fyll formen med betong. Vibrer og glatt ut overflaten å¨ betongen.


Støpe blomsterpotter i betong

Her får du to metoder å lage superkule vaser på! Her har en veninne vært på hobbykveld og de har støpt blomsterpotter i betong. Da er det bare å vente til den er ferdig tørket, også tar du av formene.


Spørs om det ikke blir flere betong prosjekter etterhvert. Stadig flere begynner nemlig å få øynene opp for hagemøbler av betong. Du kan støpe bord og benker, krukker og potter , bed til blomster, urter og grønnsaker. Se ideen til Skåler av store runde skall av betong og følg veiledningen som er gratis. Lag selv Skåler av store runde skall av betong og bestill materialene til.


Fylte ca halve av kartongene med en grøtaktig konsistens på betongen. Gjorde litt høyde forskjell på de. Lagde et hull i midten med et stearinlys for å få den rette omkretsen til lyset. Banket de lett i benken slik at jeg var sikker på at alt kom godt nedi kartongen. OG så var det bare å vente….


Dekket toppen med plast. Hell betongen mellom plastpottene og sand oppi den innerste så den holder den flytende betongen nede. Et døgn senere når betongen har tørket og plastpottene klippet av.


Noen av plaspottene var vanskelig å få av, men hadde jeg smurt mer olje på plastpottene hadde det sikkert gått bedre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg