onsdag 22. januar 2020

Underlagsduk tapet

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Underlagsduk erstatter helsparkling. Ujevnheter kan ikke males eller tapetseres over, de må sparkles og slipes bort. Men, hvis du har gammel glasfiberstrie eller annen struktur på veggen, kan en underlagsduk erstatte helsparkling av veggen. Tapet Harmoni Slettvegg Fiberduk 100gr 10m. Slett fiberduk som er ferdig grunnet, noe som gjør den lett å sette opp og lett å. Med strie på veggene fra før blir jobben riktig nok litt større enn ellers, men veien mellom strie og tapet trenger ikke å være lang og kronglete.


Ved å dekke strien med underlagsduk i stedet for å helsparkle, når du drømmen din med to overkommelige arbeidsetapper! Etter ferdig sparkling og pussing limes underlagsduk (for tapet ) opp med vanlig vegglim. Skjøtene fra underlagsduk blir ikke mer synlige enn tapet limt kant i kant. På malte, strukturerte plater som skal glattes brukes husfix eller tilsvarende til sparkling.


Underlagsduk tapet

Deretter limes det opp underlagsduk før maling. Jeg brukte to forskjellige veggfornyere - den ene ga et bedre resultat enn den andre. Det er kanskje det samme som underlagsduk , det vet jeg ikke.


Men: Vi kjøpte en type på OBS, det er som en ganske porøs og tykk tapet. Den var jeg veldig fornøyd med. Og så kjøpte vi en annen type på Interiørlan den var mye kraftigere, som veldig tykt. Spesialforretning for tapet og tekstil. Kjente merkevarer og rimelig egenimport.


Underlagsduk tapet

Norges største nettbutikk. Forside Tapet , farge og maling Få helt slett vegg med duk utenpå? Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. En langt enklere løsning er da å helsparkle veggen eller montere en underlagsduk oppå det gamle tapetet. Vet du hva boligen din er verdt?


Her kan du bestille verdivurdering. Om ikke annet så har dette rommet stort potensial. Har glassfiberstrien derimot dårlig feste til veggen, bør den fjernes før du maler eller legger nytt tapet. Ved å bruke heftgrunn hindrer du skjolder, og du får et ensartet underlag som suger jevnt og gir et godt feste til lim og tapet. Når dette er sagt er det best å fjerne gammel tapet dersom den sitter løst nok til det.


Tekstiltapet må alltid fjernes og eneste utvei hvis det ikke går, er å sparkle hele veggen. Overmalbar tapet er et alternativ dersom du ønsker å male veggene og gir ubegrensede muligheter i valg av farger. MAXBO tilbyr både tynne, tykke. Du må bruke nesten dobbelt så mye lim som når du legger tapet. Limet skal jo glatte ut ujevnehetene bak, sier malingsansvarlig Roar Stenvik på Maxbo Sinsen.


Han understreker også viktigheten av å bruke det riktige limet, som er mye mer tyktflytende og bygger mer enn vanlig vegglim. Bruker du feil lim, vil strukturen under komme til syne. Slike duker finnes i mange typer og tykkelser.


De aller tykkeste klarer å skjule grovmønstret fiskebeinsstrie. Hvis duken ikke er grunnet fra fabrikkens side, bør den grunnes. Duken monteres på samme måte som tapet , kant mot kant. Vi fikk prøvelapper fra vår forhandler, men disse viste seg å være for små, og fanget ikke opp de største strukturforskjellene. Vi anbefaler derfor å spørre om en stor prøvelapp, slik at du kan være sikker på at underlagsduken dekker over ditt tapet.


De spaltbare tapetene består av flere lag, og det er bare det ytterste laget som skal fjernes. Papirbaksiden som sitter igjen kan beholdes, og dette er et fint underlag for nytt tapet. Hvis du er usikker på tapetet er spaltet, kan du forsøke å rive i et hjørne for å se om det deler seg. Hvordan fjerne tapet ? Vi har et stort utvalg av tapeter til bra priser.


Skal du legge tapet over en gammel glassfiberstrie? For å unngå at fiskebensmønsteret blir synlig på den nytapetserte veggen, kan du helsparkle. Det finnes sparkel du kan påføre med en rull og etterstryke med en bred sparkelspade, men det er enklere å sette opp en underlagsduk , også kalt veggfornyer. Du kan helsparkle veggen og male eller tapetsere utenpå. Dette er en slags tapet og omtales både som underlagsduk og armeringsduk.


Her er tre gode måter å få en glatt, fin vegg på! Påfører du et tykt nok lag med lim på veggen, vil denne tykke fiberduken skjule ujevnhetene. En underlagsduk er også ideell hvis en sprukken.


Det er viktig å huske på at det er fuktighet som er nøkkelen til fjerning av gammel tapet , og når du da tilfører heftgrunn, så tilfører du også fuktighet. Dette kan i verste fall føre til at tapet som i utgangspunktet satt godt fast i veggen vil begynne å løsne, forklarer eksperten. Ikke bare gjør det jobben med å fjerne tapet fra veggen mye lettere, men man kan også med letthet fjerne gammel tapet uten å måtte leie seg spesialutstyr eller spesialister for å få det til.


Fukt eller damp - Fukt eller damp er de beste virkemidlene når det gjelder å få tapet av veggen, forklarer Jørgen Bodin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg