fredag 18. januar 2019

Hvilken farge skal jeg male i stua

Hvilken farge skal jeg male i stua

PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId! Reserver ditt Hotell i Male online. Skal du fargelegge flere vegger i hjemmet, kan du med fordel lage en fargepalett, slik at du på forhånd har valgt farger som fungerer godt sammen.


Hvilken farge skal jeg male i stua

Et godt råd kan være å male alt treverk i boligen i en nøytral farge – så er treverket med på å skape en ”rød tråd” i boligen, selv om du har forskjellige farger i rommene. Og ettersom de aller fleste av oss har hvite detaljer som skal fungere inntil veggfargen, angår dette oss alle. Vi snakker selvsagt om detaljer som hvite lister, vinduer, dører, karmer og tak.


Disse detaljene innehar nemlig evnen til å vippe en hel veggfarge av pinnen! Det er en myte at alle farger passer til Egghvit og Bomull. For å finne en farge som fungerer godt i rommet kan det lønne seg å tenke gjennom følgende faktorer: 1. Rommets funksjon Hva skal du egentlig bruke rommet til?


Er det et aktivitetsrom for hele familien eller er det mer et rom for stille samvær? Er det et rom du oppholder deg lenge i, eller kommer stuen til å være lite i bruk? Skal du male veggen i stuen , går valget mest på det estetiske. Matte farger ser ofte penere ut på veggen, og gir bedre kontraster – men dette er i bunn og grunn en smakssak.


Hvilken farge skal du velge i stuen. Det å velge farge til de rommet vi oppholder oss mest i kan være hodebry for mange. Men med gode forberedelser, og valg av riktige verktøy, kan hodebryet snu til det motsatte og bli veldig gøy. Våre hjelpeverkøy er: Hold deg til en fargepalett som harmonerer og velg fra denne til alle rom i huset. En fin huskeregel er at man bør ha rolige farger , som blå, på soverom, mens man i stua eller på kjøkkenet kan ha farger med litt mer sprut i – som skaper matlyst eller energi.


Skal male stua i sommer og sliter veldig med hvilken farge jeg skal male. Har hvit tapet nå som er veldig kald. Møblene er kirsebær fargede, sofa mørk koksgrå med noe beige mønster i og spisestuestolene har grått trekk. På disse skal jeg skfite til beige trekk. Har planlagt oppussing av stue i en evighet nå, men klarer ikke bestemme meg for hvilken farge jeg skal male i. Det meste har vært hvitt, noe jeg er lei.


Har du funnet fargen din til stuen ? Her ser du våre mest populære farger til veggene i stua. Hvis du vil leke med farger og fargelegge rom i alle mulige farger , trykker du på ’Se flere farger ’ og prøver vår store fargevelger. I vår guide her på siden får du dessuten veiledning og how to-guides til stueprosjektet ditt.


Vi skal male stua og et annet rom, men er usikker på hvilen farge. I utgangspunktet tenkte vi å male tak, lister og vegger i eggeskall for det er det som er i huset fra før, men nå vurderer jeg å gå litt bort fra det gule. Vi har grå soffa, parkett, noen hvite møbler og noen gamle brune møbler (1år gamle o.l.) Hva bør vi velge? Det ikke slik at kun en lys farge kan få et rom til å virke større. En mørk farge kan skape dybde, og det kan også gjøre underverker med romfølelsen!


Lyse rom kan oppfattes som svale, friske og rene, mens mørkere fargetoner ofte oppfattes som mer eksklusive og elegante, forteller fargeeksperten i Jotun, Klæboe Mørkve. Anonym bruker skrev: Du la vel ikke merke til datoen. Jo fra mai til mai var du innbilt gravi og du. MAL EN AV VEGGENE: Dette er et eksempel på et rom som egner seg som hvitt, og ingen av designerne ville malt hele rommet i en annen farge.


Hvilken farge skal jeg male i stua

Men fordi det er et soverom ville de gjort forskjellige grep for å gjøre rommet lunere. Tenk å male enten veggen ved sengen eller den med skapene i en nydelig blågrønn tone, sier Hansen. Det er noe helt spesielt med blå vegger, de har en spesiell dybde. Det er akkurat som fargen trekker synet vårt videre innover. Dette gjør rommet luftig selv om fargen er helt mørk som natten, sier hun.


Steinbo er enig i at det godt kunne vært gjort mer forskning på farger , men mener imidlertid at det kun er du selv som kan føle hvordan fargene virker på deg. Vi reagerer ulikt, sier hun, selv om fargene har gitte egenskaper. Fordi vi reagerer forskjellig, mener hun det er viktig at alle får tale sin sak når man skal sette farge til et rom. Du kan også forhøre deg om hvilke farger leverandøren kan tilby på detaljene.


Dette er noe du også bør tenke på når du skal bestille nytt kjøkken og garderobefronter, råder Nina Klæbo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg