torsdag 17. januar 2019

Innglassing av balkong søknadspliktig

Uisolerte vinterhager ved din enebolig som ligger i første etasje med maksimal m² kan du bygge uten å søke. Innglassing av balkong , veranda og svalgang 02. Oppføring av balkong faller etter dette utenfor den fortolking som departementet har lagt til grunn som unntak etter SAK§ 4-bokstav b, og er derfor et søknadspliktig tiltak etter plan- og bygningsloven. Det samme må etter samme grunner gjelde innglassing av balkong. Veranda er en åpen bygningsdel, understøttet og eventuelt overdekket av tak.


Den kan også være lukket, som for eksempel en glassveranda. Sjekk om du må søke for å bygge veranda. Balkong er en utstikkende og åpen bygningsdel som er plassert foran en vindusdør på bygningens fasade. Den er omgitt av rekkverk og ikke understøttet.


Denne anvisningen behandler prinsipper for å bygge inn eksisterende balkonger med glass, såkalt innglassing av balkonger. Prinsippene er også aktuelle for eksisterende bygninger uten balkonger og hvor man ønsker å bygge innglassede balkonger. Foldedører – innglassing av balkong og utestue.


Har du opplevd at du ønsker å sitte på balkongen eller verandaen, eller under takoverbygget, men droppet det på grunn av at vinden ble for sjenerende og ubehagelig? Skulle du ønske at du hadde en skjerming mot denne vinden, og at du dermed kunne brukt uteplassen din mye mer? Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.


Søknad uten ansvar (søke selv) For eneboliger og tomannsboliger behandles innglassing av balkonger og verandaer under m² som søknad uten ansvar for eneboliger. Les mer om å søke selv her. Ved prosjektering av balkonger på Frydenberg er det ikke lagt til grunn at disse skal kunne glasses inn. Dette betyr blant annet at det må utredes om konstruksjonen tåler de ekstra lastene (vekten av glasset).


Spørsmålet om innglassing av balkonger må derfor besvares på generelt grunnlag. Borettslagsloven har bestemmelser som regulerer vedlikeholdsansvaret for de forskjellige deler av lagets eiendom. Lagets eiendom innbefatter også de enkelte bruksenheter, selv om det utelukkende er den enkelte andelshaver og dennes husstand som har bruksretten til den enkelte borettslagsbolig. Glassrommet som veksthus. Du kan bruke glassrommet som veksthus for varmekrevende grønnsaker som for eksempel agurk, tomat og paprika.


Hvis du skal innglasse en balkong eller veranda på en frittstående enebolig vil tiltaket kunne unntas søknadsplikt. Nei, riving er søknadspliktig , med mindre det er snakk om riving av bygg som nevnt i SAK§ 4-1. Nødvendige sikringsarbeider er unntatt søknadsplikt, for eksempel fjerning av ødelagte bygningsdeler og installasjoner. Du får en skreddersydd løsning tilpasset dine forhold. En innglasset balkong kan være møblert og dekorert, for eksempel, som et tillegg til din egen stue.


Hva kan være koseligere enn å sitte på balkongen din, nippe kaffe med gode venner og se på kveldshimmelen som skifter fra crimson- til midnattblå. Lumon innglassing gir elegant beskyttelse, uten å redusere lyset. Er det en mulighet å ettersøke på slike tiltak? Jeg orker ikke noe styr om år når en eller annen kjøper finner ut av det.


Eller en inspirert nabo kommer for å høre hvordan han kan glasse inn terrassen. Vi tilbyr en skreddersydd løsning av balkonginnglassing. Alle prosjekter med innglassing av balkong krever en individuell løsning og en innsikt i en rekke forhold rundt prosjektet.


Disse forholdene og den tekniske løsningen diskuteres med prosjektansvarlig som innarbeider ønskene ved utarbeidelse og fremlegging av løsningsforslaget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg