tirsdag 26. januar 2016

Male mur inne

Finn Male Murvegg I Kjeller. Byggprodukter for nordisk klima. Se vårt store utvalg av produkter. Hvordan male tidligere behandlet pusset mur. Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere behandlet pusset mur.


Mur er et samlebegrep for mineralske underlag som f. Leca, Siporex, betongblokker og tegl. Deretter kan du male med LADY Wonderwall (lett å vaske), LADY Pure color (matt og vakker) eller LADY Vegg (rimelig og god). Det kan være at du må opp i 3-strøk pga det ujevne sugende underlaget. Om peisovnen er godkjent og montert etter forskriftene er det ikke noe problem med varmen. Er grunnmuren eller støttemuren lagd av et materiale med armeringsjern i, slik som støpt betong, skal den males med en diffusjonsåpen maling, slik som en akrylmaling for mur.


Da kan ikke fukt og forurensninger trenge inn og ødelegge armeringen, mens fukt inne i betongen slipper ut. Det går fint å male teglstein eller en annen type stein muren er forblendet med. Fremgangsmåten er stort sett den samme som for alle andre malingsprosjekter. Påse at mursteinen er fri for fett og sot, rester fra stearinlys med mer, og at fuger og stein er faste og fine.


Male mur inne

For best resultat påføres deretter en vanntynnbar sperregrunn. Hvilken farge skal jeg male muren ? Nordsjö mur - og pussprodukter tilbys i ett brett utvalg av farger. Kombiner ulike farger med hverandre, for å skape kontraster og for å fremheve detaljer på huset. Test Nordsjö Visualizer. Se murfargene til Nordsjö her!


Er muren lagd av et materiale med armeringsjern i, slik som støpt betong, skal den males med en diffusjonsåpen maling, som akrylmaling for mur. Hvis huset er malt fra før, er det viktig å undersøke hvilken maling som er brukt. Vi skal male veggen som kommer bak der peisovnen skal settes opp.


Male mur inne

Leste meg til på ifi. Hva gjelder når det skal være rett bak en varmeovn? Begynn med å male langs kanter, i hjørner og langs lister med en pensel (såkalt avsetning). Rull over avsetningen med en liten rull. Du får best resultat uten ujevnheter hvis avsetningen ikke har begynt å tørke når du starter å male hele flater.


Derfor bør du avsette en vegg om gangen. Om du har et slikt kalkrikt produkt på veggen, så anbefales det ikke å male noen ting på det. Når du begynner å male , er det best å starte med penselarbeidet i hjørner, kroker og rundt listene. Vi tar ofte kantene først.


Det er for å kunne få den samme strukturen som rullen gir så langt inn på hjørnene som det lar seg gjøre, sier Sypriansen. I denne filmen lærer du hvordan du gjør forarbeid og maler muren din mest mulig effektivt. Det vi lurer på er hvordan man går frem for å male både veggen og kanskje også gulvet.


Som sagt dette skal brukes som vaskerom, så både gulv og vegger vil bli utsatt for fuktighet innenfra. Skal det vaskes først, fylle avflassing med murpuss, grunne, etc. Hos MAXBO finner du murmaling med god dekkevne fra Jotun og Harmoni. Kjøp på nett eller i butikk. Jeg har lenge ønsket å male opp brannmuren i stua mi, og da jeg fikk muligheten til å teste den nye kalkmalingen, LADY Minerals, var det liten tvil om hvor jeg skulle male ! Ikke bare fikk brannmuren ny farge, den fikk også et helt nytt uttrykk.


Male mur inne

Fra kal hvit mur til mykt, organisk varmgrått og en levende overflate som ingen har helt maken. Du trenger ikke bruke spesialmaling, du kan fint bruke en vanlig akryl- eller lateksmaling. Noen liker å starte med tynn pensel i sprekkene, andre foretrekker å male over steinene først, og ta sprekkene etterpå.


Strukturen i muren og steinene gjør at du vil slite langt mer på penslene enn normalt. Gjør det du synes passer best.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg