mandag 25. januar 2016

Male trapp farge

I denne kjekke videoen fra Jordan ser du hvordan du male trapp og få et godt resultat. Her får du hjelp med både malerverktøy, fremgangsmåte og eksperttips til hvordan du kan bruke trappen samtidig mens du maler den. En tretrapp med kvist må alltid påføres kvistlakk. Skal male en trapp som i der selve trappen i utgangspunktet ubehandlet tre og gelenderet er malt i en not so lekker blå farge.


Skal ha hvitt panel i gangen påde oppe og nede, Hvitt tregulv i gangen oppe og litt uvisst hva vi skal ha i gangen nede.

På veggen ved siden av trappen skal jeg ha tapet. Begynn med en grundig rengjøring før overflaten slipes lett med sandpapir. Målet med å male trappen var at den skulle bli et blikkfang i rommet, og derfor spilte selvsagt fargevalget en essensiell rolle.


Med tanke på at stort sett alle gulv og vegger har relativt lyse farger , var det i første omgang naturlig at også trappen skulle få en lys farge. Samtidig var det viktig å få trappen til å skille seg ut. Men det som er problemet med å male en trapp lysere er at den fort får stygge merker og hakk i trinnene. Dette har vi selv erfart i vår tidligere bolig, der vi fikk en tilsvarende furutrapp malt helt hvit.


Trappen er en viktig del av interiøret.

I denne videoen kan du se hvordan du skal gå fram for å male den! La den få oppmerksomheten den fortjener, slik at også den blir en viktig del av interiøret, og ikke bare en praktisk konstruksjon for å bevege seg mellom etasjene. De viser både hva du trenger til jobben, forarbeidet du må gjøre og hvordan du maler trappen trinn-for-trinn.


Mange trapper er smykker som med fordel kan fremheves. Trapp i to farger - Trapp og trapperom - ifi. Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg. Les Mer Jeg aksepterer!


Hvordan male tidligere beisede eller lakkerte trappevanger og rekkverk. Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere beiset eller lakkerte trappevanger og rekkverk. Vi har pusset ned trappen i huset vårt, og skal nå male den. Veggene i gang, stue og trappeoppgang er i fargen bomull, mens tak er i fargen eggehvit. Hvilken farge bør vi male trappen ? Eggehvit, bomull eller en annen hvitfarge?


Noen som har erfaring med dette? Et lite tips når du skal maler en trapp som må brukes under malingen er å male annethvert steg. Marker de stegene du ikke skal male.

Start med en liten pensel og mal langs kantene. Det er nå klart for å male. Så bruker du minirull på de store flatene.


Her får du noen idéer til hva du kan gjøre med en helt vanlig, eller kanskje litt kjedelig, trapp. Bruk farger og fantasi, eller tapet og tålmodighet. Eller kanskje en bit av et gulv og noen glade tilrop holder? Morsomt blir det i alle fall, og hvorfor skal man ikke bry seg om trappen når man er så nøye med vegger og gulv? Vi har trapp i lakkert furu og har nå lyst å gjøre noe med den.


Primært kunne vi tenke oss å male den i en helt lys farge. Finnes det spesialmaling til trapper ? Det høres ikke særlig pent ut med malt furutrapp full av riper e. Dersom du har tenkt til å leie noen til å male trappen din er vår erfaring av det blir billigere å kjøpe en ny trapp uten slitasje og knirk. Informasjonskontoret for farge og interiør følgende fremgangsmåte: - vasking - pussing - to strøk kvistlakk - grunning - to.


Se inspirerende bilder av gang og finn de rette produktene. Male opp gammel trapp. Hvor bestandig er den malingen mot slitasje ( trappen bør gjerne noen års trakking opp og ned.)?


Min foreløpige plan er å male gelender og sidebjelker, men å legge parkett i trinnene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg