onsdag 25. juli 2018

Male vegg uten lister

Jeg tok på meg jobben med å male entre i den nye leiligheten. Trodde jeg hadde god kontroll på dette da jeg har malt vegger før. Problemet med denne jobben, noe jeg innså i etterkant er at taket ikke har lister. Jeg la opp maskeringsteip, men fra taket og ned.


Noe jeg fant ut i etterkant var ikke særlig lurt. Når du skal male vegger , fotlister og lister rundt dører og vinduer, er det ofte enklest å male listene først. Det er nemlig lettere å dekke de glatte listene med maskeringsteip, enn det er å dekke veggene.


Det er også enklere å fjerne teipen fra blank maling uten at malingen følger med. Vi har fått hjelp til å male stuen, men er dessverre ikke helt fornøyd med overgangen mellom vegg og tak. I stede for en bein strek er overgangen litt ujevn. Vi vil helst unngå taklister, så jeg lurer på om noen har tips om hvordan vi kan fikse dette i etterkant av malingen? Har rikelig med maling i samme farge til overs.


Jeg pleier å presse kosten mot veggen slik at den ligger litt i spenn, da er det lettere å få det fint og nøyaktig inntil listene. Hvis du skal male hvitt anbefaler jeg bomullsfarge, det er standardfarge på lister og karmer. SPENNENDE: Selv om dør, lister og vegg er i samme farge trenger det ikke å bli kjedelig.


Litt ekstra liv kan du tilføre ved å male døren blank og la veggen være matt. Det er lett å tenke at det fort kan bli kjedelig når dør, lister og vegg er malt i samme farge. På en kontrastvegg kan gjerne gulvlisten males i en matchende farge som veggen.


Male vegg uten lister

Tips ved fargesetting av listverk. Det kan være vanskelig å velge farge på listverket - og ofte ender man opp med hvitmalte lister. Hvite lister kan være riktig mange steder, men ofte er det vel så fint å la listverket matche veggen.


Lister , spesielt gulv- og dørlister, har en tendens til å bli støvete eller flekkete på en helt annen måte enn vegger , så det kan også lønne seg å velge en blank maling, eller en malingstype som er enkel å vaske. Pass på at du velger en malingstype som er utviklet med tanke på å takle fingerfett. Alle som har malt hjemmet vet at taping tar lang tid.


Derfor er det en god grunn til å lære seg å male på frihånd. Listefritt er en tren og spesielt ved bygging av hus i moderne stil ønsker mange rene linjer uten å bruke lister. I tak går dette rimelig greit, men rundt vinduer er listefri løsning forbundet med mye jobb og etterarbeidskostnader.


Her er endelig en nyhet som løser problemet. Disse er utmerket når du skal male inntil lister og vegger , samt ved maling av vinduer og sprosser, forklarer Westman hos IFI. Bruk gjerne maskeringsblad istedenfor teip, så går jobben fortere. Husk imidlertid å tørke av bladet innimellom slik at malingen ikke smiter under bladet.


Vi har også ett komplett reservedel og tilbehør sortiment. Når veggene skal males, lar vi ofte lister og dørkarmer være hvite. Tenk nytt og mal dem i samme farge som veggen.


Det gir rommet en rolig og harmonisk følelse. Du kan også la dørkarmen skinne enda mer ved å male den i en annen farge og la fargen fortsette et stykke ut på veggen. Da får du en effektfull ramme rundt døren. Skal man male lange strekk langs en list på en vegg uten å søle, blir man sliten.


Male vegg uten lister

Det finnes egne skråpensler for å male hjørner. Bruk maskeringstape på listverk rundt flaten som skal males. Hvis du er stø på hånden og maler med pensel, kan du klare deg uten tape eller bruke en smal. Maling, og montering, for den saks skyl av lister er nok ikke uten grunn. Bruk en maskeringstape som lar seg fjerne uten at det skader underlaget.


Mal strøk med Ambiance SuperFinish i ønsket farge. Du kan benytte både pensel og liten rulle tilpasset området du skal male. Vi anbefaler å investere i en god pensel, maskeringstape samt dekkefilt, dekkepapp eller plast for beskyttelse til gulv og vegger.


Male overgang vegg tak, uten taklister. Vi har totalrenovert et rekkehus vi overtok i februar hvor vi har gjort det meste av jobben selv. Ser liksom for meg at rulla kommer til å touche listene både oppe og nede, skal ikke ta dem av, det tror jeg ikke de tåler, og da må jeg ha nye lister =dyrt. Skal ha et strøk heftgrunning og minst ett strøk maling over der, må se hvordan det blir.


Skal jeg først grunne veggen , så grunne listene, så male veggen og så male listene? Hvordan male tidligere malte lister. Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere malt listverk. Det er mest gunstig å male treverk i vinterhalvåret for å minimere synlig kryp (striper med umalte områder). Ta bare litt akryl på og stryk ut, og så er veggen klar, sier Sypriansen.


I dette tilfellet, hvor det er vegger som skal males, er det vinkelpensel og rulle med forlengerskaft som er anbefalt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg