torsdag 19. juli 2018

Male vinduer ute

Bestill nye vinduer av toppkvalitet til hus eller hytte her! Sjekk utvalg og kampanjepriser her! Fakturabetaling eller handlekonto? Male vindu Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og maling av vindu ute.


Gjør jobben riktig, og du kan få et vakkert resultat som holder seg godt i mange år.

Vinduene utendørs er utsatt for mye vær og vin og malingen blir fort slitt. I tillegg har vinduer mange skarpe kanter hvor malingslaget blir tynt, og dermed blir de ekstra utsatt. Dersom malingen flasser, for eksempel at du kan skrape av malingen med en negl – da er det på tide på male vinduene. Tips og råd til hvordan du går frem når du skal male eller beise ute.


Se Hvordan Male -filmer her Finn det riktige produktet på to steg: Steg 1. Mattslip gjenværende maling, og slip bort treverk som har blitt grått. Hvis du skal male nye vinduer , impregnerer du hele treoverflaten. Hvor går skillet mellom ute og inne?

Tinova Wood Base Oil trenger godt inn i trevirket og beskytter mot fuktangrep og oppsprekking. Det kan gi en ekstra effekt og skape en fin helhet å sette farge på vinduet. Men før du maler kan det være lurt å tenke gjennom hvor skillet mellom ute - og innefargen skal gå. Fersk maling som utsettes for regnvann får stygge skjolder, og en vanntynnet maling kan i verste fall renne av veggen.


Må du likevel male når det er utrygt for regn, kan du skjerme veggen ved å henge en presenning utenpå stillaset, eller ned fra taket dersom det stikker litt utenfor veggen. Når man skal male vinduskantene, dekker noen til rutene med maletape. Du risikerer nemlig å trekke med deg noe av den tørkede malingen når du fjerner tapen. Det er ikke alltid en optimal løsning.


Dropp i stedet tapen og mal med en sprossepensel som er beregnet til denne typen presisjonsarbeid på vinduer. Dersom du maler gamle vinduer med kitt, skal du male over kitten og 1-mm inn på glasset for å sikre at vann ikke kan trenge ned mellom glass og ramme. Det kan lønne seg å skaffe en vinduspensel til detaljarbeidet, fordi denne er spisset slik at det er enklere å male presist. Maskeringsblad kan også være et praktisk hjelpemiddel.


One Supertech Door window fra Nordsjö er vår anbefaling når du skal male vinduer ute. Den dekker godt på kantene og tørker raskt slik at man kan male to strøk på en dag samt at man slipper å få rusk som insekter, pollen, frø, gress etc. Tørketiden gjør også at du kan lukke vinduet om kvelden uten at det limer seg fast. Vi har mange typer vinduer på lager og kan spesial bestille etter mål.


Slik unngår du stygge malingsflekker når du skal male ute.

Her er ekspertenes tips for å unngå malingsflekker på vinduer , terrassegulv og møbler utendørs. Produktet er svært godt egnet for vinduer , dører, garasjer og gjerder. Svært godt egnet for nytt treverk, men utmerket på gammelt treverk også.


Det har en svært god kantdekk. I tillegg er det ofte viktig at maling som bruker på vinduer og dører ikke kleber. Derfor har Jotun utviklet spesialmalinger som Drygolin Ultimat Dør og Vindu. Ved å male noen detaljer på huset, som for eksempel vinduene eller utgangsdøren, kan du få en helt ny stil på huset ditt.


Noen vinduer er byttet men ikke alle. Jeg er igang med oppussing og etterisolering av soverommene og er nå kommet til hovedsoverommet. Her er det gamle vinduet og verandadør fortsatt på plass.


Hva blir rett måte å måle ut størrelsen på det gamle vinduet og. La veggen få et par timer i sola før du maler slik at overflaten har grei temperatur og er tørr og fin. Her har vi samlet en god del tips til deg som skal male fasade, vinduer , utemøbler eller andre utvendige prosjekter, og enta bedre: Her finner du alle produktene du trenger, uansett hvilken malejobb du skal begi deg ut på!


Male fasade Husfasaden blir utsatt for ulike typer påkjenninger. Male hus og gamle vinduer utvendig Vi har en eldre enebolig i Asker som trenger litt vedlikehold. Vi skulle gjerne ha fått malt vinduene i huset utvendig, vinduene har behov for skraping før de males.


Mal trefasaden Et godt forarbeide er viktig når du skal male din trefasade. Vær nøye og ha tålmodighet så får du en fasade som holder seg fin i mange år. Mal om vinteren Innvendig treverk bør males om vinteren, fordi det da er tørrest og treverket har trukket seg sammen.


Han anbefaler å male panelet i februar-mars for å minske risikoen for krympesprekker. Maling dekker og beskytter treverket best over ti enten det er olje,- eller akrylbasert maling. Intervallene varierer fra 5-år opptil år - forutstatt riktig forarbeid.


Bruk egne malingstyper for utsatte partier som vinduer , dører og vindskier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg