mandag 7. november 2016

Barrøy

Barrøy

Roy Jacobsen skriver i De usynlige om den fiktive øya Barrøy vest for Dønna på Helgelandskysten. Da vi kom til Sørvær stemte det vi så godt med det vi får beskrevet i boka til Jacobsen. Fortellingen om Ingrid Barrøy , som fortsatte med Hvitt hav, har fanget lesere over hele verden. Rigels øyne er tredje bok i serien.


Med den har vi fått en enestående trilogi for alle som vil forstå mer av landet vi lever i. Ingrids datter er blitt ti måneder, og hun legger ut på en vandring gjennom Norge for å finne barnefaren. Vi er altså i siste halvdel av det siste krigsåret. Ingrid vender hjem til Barrøy etter å ha tjent til livets opphold på fiskebruk.


Her flyter lik i fjæra og en russisk krigsfange karrer seg i land. Ingrid redder livet hans og forelsker seg, holder han skjult en kort stun mens kjærlig­heten varmer henne. Hele den lille store romanen er en sitrende skildring av livet etter krigen, livet etter katastrofen, livet etter kjærligheten. Det får konsekvenser.


Barrøy

Roy Jacobsen ble som første nordmann shortlistet til den gjeve Man Booker International Prize for romanen De usynlige. Søkeresultater for Barrøy - Haugenbok. Gå ikke glipp av nyheter og gode tilbud. Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert!


Bokas hovedperson Ingrid finner lik som flyter i land på øya. De er ikledd uniformer, men er de soldater eller krigsfanger? Barrøy – men handlingen i boka er basert på virkelige hendelser og fortellinger Jacobsen har med seg fra sin nordnorske slekt, understreker forfatteren.


Sør-Helgeland Regionråd Helgeland Regionråd Indre Helgeland Regionråd Helgeland (samme opprinnelse som Hålogaland ) er en region i den sørlige delen av. Her feirer oslogutten scoring for VIF som 11-åring. Nå har han spilt seg til fast plass på A-laget – Jeg var med i Miniklanen, og var alltid drittsur etter tap. Anleggsgartnar Baarøy AS driv med utforming av utearealer og utfører alt innan park- og hagearbeid.


Vi held til i Førde men opererer over heile Sogn og Fjordane fylke. Sammen har de skrevet romanen Mannen som elsket Sibir. De usynlige, fortellingen om Ingrid Barrøy , som fortsatte med Hvitt hav, har fanget lesere over hele verden. Les gratisutdrag og kjøp ebøker fra Barrøy. Barrøy -trilogien er et stykke norgeshistorie skildret nedenfra.


Barrøy

Hvis du ikke er klar til å. Mot alle odds får Ingrid små hint om hva som kan ha skjedd med Aleksander etter at han reiste fra Barrøy. Men alle hun møter, fra skippere til grenseloser, ser ut til å ha noe å skjule for henne. De stopper henne ikke på hennes reise, men de hjelper henne ikke så godt heller.


Ingrid bor på Barrøy med en Isak Sellanrå-aktig sliter av en far, en klok og kjærlig mor, farfaren og endelig tante Barbro. Barbro er enfoldig, noe som ikke sjelden rammer kvinnene i slekta. Faren er redd det også vil ramme Ingrid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg