fredag 11. november 2016

Fine gråfarger til vegg

Jotuns beste gråfarger. Grått har gått som er farsott gjennom landet og erstattet mang en Egghvit vegg i løpet av de siste årene, – og det kan vi godt forstå! For grått har den unike egenskapen at den ser flott ut sammen med nesten så å si alle andre kulørte farger.


Da får du en farge med litt. Men grått er ikke bare fint mot grått og hvitt. Og du trenger ikke nødvendigvis å male en hel vegg for å ta inn fargene. Gråfargen gjør seg glimrende til flere kulører.


Se hele hjemmet hennes her! Velg malerulle ut fra det underlaget du skal male på: Skal du male en vegg med struktur, f. Hvis du skal male på glatt filt eller vev, er en rulle med finere finish bedre for å oppnå en glattere struktur. Her er tips til flere fine gråfarger og gode kombinasjonsfarger. Prøv deg gjerne på flere vegger , for gråfargen endrer seg med lyset og vil oppleves.


Hvis du vil ha mer farge, kan du male en fondvegg eller et felt, men velg da. Sarah og Olavs hjem er fylt med design og fine farger, men her er det likevel. Med mye hvitt og grått på veggene de siste årene føles det tøft å satse på litt. På rommet til Olíver har jeg satt opp ny tapet, malt vegger ,tak og lister en ekstra gang.


Her har man altså bevist brukt en supermatt vegg i kontrast til en superblank detalj. De to første sifrene er hvor mørk fargen er - fra hvit til sort 99. De to neste sifrene skal være for å være nøytrale. En søyle med glasskupler i hvitt glass på den mørke veggskiven har flere funksjoner.


I tillegg til å lyssette trapperommet, forsterker lyssøylen veggskivens vertikalitet og er med på å knytte de to etasjene sammen. Fra strammere linjer hvor de får stå i kontrast til renere hvite toner, samt til treverk og andre mer kulørsterke farger. En klar og fin blåtone som vil fremstå som ganske enkelt BLÅ på vegg.


Velg en husfarge som passer stilen og omgivelsene. Det finnes en rekke gråfarger – varme, beige og kalde gråtoner. Finn din gråfarge til huset! Flere har valgt en gråfarge på huset de siste årene og har vært veldig fornøyde med det. I dette innlegget får du forslag til mange fine gråfarger og hvordan du kan bruke de.


Varme gråfarger jeg vet om er varm lin og valmuefrøgrå Alle gråfargene her er lyse, bortsett fra valmuefrågrå, den er ganske mørk men egner seg godt til en liten vegg alikevel. Men når du ser de fargene sammen, oppdager du hvor stor forskjell det kan være på gråfarger. Der finnes både helt nøytrale gråfarger uten underliggende toner samt gråfarger med undertoner av brun, grønn og blå. Vi har samlet forslag til en flott gråfarge til ditt rom.


Fargenes tidløshet gir deg det beste utgangspunktet, og med supermatte LADY Pure Color får veggen et mykt og eksklusivt utseende. Når vegger , dører og lister males i én og samme farge tilføres hjemmet en signatur av stilsikker estetikk. LADY Supreme Finish for tre og panel finnes i fire ulike glansgrader – fra matt til superblank. Det var på tide med litt lunere vegger , vi vil ha kos og hygge, sier Friis Skogstad.


Vi skiller mellom kalde og varme gråfarger , og de som er helt nøytrale. Når vi anbefaler en farge til en kunde, hører vi alltid først hva fargen skal stå sammen med. Thurmann-Moe forteller at når det kommer til det å velge farger til et hjem, har hun noen hovedregler.


Man bør ha en til to hovedfarger og tre til fem aksentfarger. Aksentfargene skaper harmoni med hovedfargene. Men hvilke farger du skal velge, det er opp til deg selv. Hvis ikke vil det se tilfeldig ut, som om lyset bare er litt annerledes på akkurat den veggen.


Kirsten synes grått passer fint til stål, betong og sink – materialer som finnes i mange hjem allerede. Hun tipser også om at gulvet kan være en spennende flate å teste på dersom man vil prøve grått.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg