torsdag 7. september 2017

Gamle danske tapeter

Stort utvalg av hjemmeinnredning. Handle raskt og enkelt på Ellos. Kjente merkevarer til gode priser. Bildene over: Norsk Arv serien er en serie eksklusive tapeter trykket på gamle maskiner.


En omfattende prosess som gir tapetene en unik dybde og et flott autentisk historisk uttrykk.

Historiske tapeter kan ofte etter mange tapetseringer og fornyinger gjennom generasjoner gå tapt. Så hva gjør man når en ønsker å gjenskape interiørets fordums prakt? Med et laftet hus på 2kvm fordelt over etasjer så kan det bli mange, mørke tømmervegger. Du kan også finne kopier av tapeter fra samme periode som prøven din.


Mange av de store tapetprodusentene trykker fortsatt historiske mønstre. Opptrykk av gamle mønstre. Har du funnet rester etter gammel tapet i veggen kan denne brukes til å trykke et nytt tapet.


En tapetmaker kan etter en prøve rekonstruere det originale tapetet.

Flere og flere ser verdien av å vare på gamle hus, interiøret trenger ikke å se identisk ut med det som har vært mener jeg, men det er en smakssak. Mange ønsker at interiøret skal males med gamle linoljefarger og ønsker å få laget tapeter som er helt like de som har vært. Det er også mulig å få gjort dersom man ønsker det. Tapetet holdt populariteten og var i produksjon helt fram til ca.


Linoljeforsterket limtrykk. Trykket med gamle metoder! Retro Villa by Mette Helena Rasmussen. Personlig indretning og kunst. Originale vintage tapeter og dansk design.


Her får Morten Christoffersens kunstprints. Gamle danske tapeter. Om de vævede tapeters historie og teknik samt tapeterne på Kronborg og andre slotte og herregårde. Vi har opkøbt et lager at gamle danske og udenlandske tapeter fra en fynsk tapetmester.


Over 2forskellige mønstre, fra nogle få ruller op til 20-ruller pr. Vintage tapet - vi kalder dem også historiske tapeter , fordi mange af dem er fundet i arkiverne og kan tilbageføres til en bestemt tidsperiode. Duro – Tapeter Vårt kjære svenske Duro som siden starten av 19har levert tapeter til de svenske hjem.


Sandberg tyg og tapet er inspirert av historiske gamle tapeter.

Hun gjorde like godt kallenavnet til en merkevare. For slikt stopper ikke en med så mange prosjekter og ideer som Rønnevig! I år samlet hun biter og rester av gamle tapeter i Norge. Dette resulterte i en kulturhistorisk tapetkolleksjon, hvor hun har trykket opp gamle norske mønstre.


Julpyssel med tapet. Tillsammans med fotografen och stylisten Malin Mörner har vi på Boråstapeter tagit fram en serie av härligt julpyssel. Till andra advent visar Malin hur du skapar dekorativa papperskulor av tapet. Hvordan fjerne tapet ? Du kan få kjøpt tapetoppbløtere som bløter opp tapetet og løser opp tapetklisteret.


Om fukt ikke hjelper, kan du ved en dampmaskin få fjernet tapetet. Sendes mod porto på kr. Kan også hentes på adressen. Enkelte tapeter fjerner du lettere enn andre.


Ikke alle tapeter går det like greit og male over, så i noen tilfeller er man helt nødt til å fjerne den gamle tapeten før man enten maler veggen eller legger ny tapet. Det aller beste er jo selvsagt å fjerne den gamle tapeten uansett, forklarer informasjonssjef hos Ifi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg