mandag 25. september 2017

Sprøytepose lage selv

Når jeg ser utstyrs-hysteriet blant hobbybakerne skjønner jeg at her har jeg en jobb å gjøre. Du trenger nemlig ikke å kjøpe en masse dyrt utstyr for å lykkes. Her viser jeg deg hvordan du lager en sprøytepose i papir – trinn for trinn. Her viser konditoren Bernard hvordan man enkelt lager kremmerhus til melisglasuren.


Alt du trenger er matpapir og en stiftemaskin.

Det er ikke så vanskelig å lage , vi har tipsene. Bland alle ingrediensene godt. Finn frem svinetarm (bestilles hos oss) og og en sprøytepose med passende tut. Jeg prøver stadig å formidle litt tips og triks for hvordan å gjøre matlagingen enklere eller mer effektiv. Mange av oss har vaskbare sprøyteposer liggende, men dette er styrete å holde på med.


Kjøp heller sprøytepose på rull. Bruk en sprøytepose med tipp.

Hold sprøyteposen nesten vannrett og bruk begge hendene. Start i midten på rosen og fortsett utover til du synes rosen en stor nok. Forsett med å lage like store roser rundt kanten i en rett linje.


Forsett så i neste etasje og lag tilsvarende roser til toppen på kanten av kaken. For å lage sjokoladefyll tilsett vann, sukker og smør i en gryte og kok opp. Hakk sjokoladen i små biter og tilsett i smørvannet. Rør godt til sjokoladen er smeltet.


Sett fyllet i kjøleskapet i 1-timer slik at det stivner. Ha sjokoladekremen i en sprøytepose med rund tip. Sprøyt kremen mellom to makroner. Fantasien din må du bruke selv , om du ikke får hjelp av Mr.


Det enkleste er å bruke ferdigkjøpte sjokoladeegg som for eksempel Kinderegg. Du kan også lage sjokoladeegg selv ved å dyppe små, oppblåste ballonger i smeltet sjokolade, gjerne i flere lag. Når de har stivnet kan du sprekke ballongen og fjerne den.


Det finnes også sjokoladeformer formet som egg. Og sprøytepose med metalltupp.

Holder ikke det, så får du lage et syltynt hull i en plastpose, bruke den som sprøytepose etter å ha dekket kaken med et tynt lag krem. Heidi Tørum og Stian Schjølberg har i flere år laget et flott pepperkakehus til barneavdelingen ved St. Olavs Hospital, til minne om sin lille sønn. Jeg har gledet meg siden juli til å lage huset, og startet i oktober, forteller pepperkakebakeren.


Hjemmelagede julegaver er det fineste du kan gi bort. Her får du fem herlige oppskrifter - konfekt, lusekatter, kryddernøtter, julemarsipan og chutney. Her viser hun hvordan du kan lage juledekorasjoner selv av naturmaterialer som kvister, grener, mose, granbar og kongler. Materialer som ikke bare er gratis, de er også lett tilgjengelige. Vi finner dem i skog og mark, i egen eller andres hage.


Husk bare å spørre om lov. Masse inspirasjon å hente! Fyll røren i en sprøytepose med rund tipp.


Jeg brukte nok en litt for liten tupp - hadde ikke så mange å velge mellom - og fikk krampe i hånda etter bare fem stykker! Sett ett og ett bakebrett i ovnen. Mine stekte i minutter og ble akkurat passe.


Sengegavler er dyre(!), og veldig lette å lage selv. I tillegg til å spare penger, får du også større valgfrihet når det. De fineste sengegavlene lager du selv En sengegavl rammer inn sengen og gir det lille ekstra til soverommet. Her er oppskriften på tre gavler du kan lage selv ! Men selv om det dreier seg om ei solid murt pipe, som trevegger og møbler kan plasseres helt inntil, så kreves det ingen erfaring som murer. Du behøver ikke å røre ei murskje, og du trenger ikke å bruk pussebrett.


Hvis du har planer om å lage hjemmelagde julegaver i år er det på tide å begynne nå! Derfor bringer jeg deg nå tips til hjemmelagde julegaver. Kanskje du finner noe inspirasjon?


Lag personlige kopper med monogram på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg