tirsdag 26. september 2017

Lanterner båt under 7 meter

Lanterner båt under 7 meter

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Nettbåt AS tilbyr båtutstyr til gode nettpriser. Rask levering og stort utvalg. Vi har stort utvalgt av lanterner hos Felleskjøpet. Finn det som passer ditt behov.


Vi hjelper deg med å finne det riktige utstyret som passer ditt behov! Er det slik at om man har en båt under meter som gjør mere en knop, så må man ha topplantere og akterlanterne? Eller har jeg missforstått noe? Under meter (9) Under meter (33) Under meter (18) Under meter (8).


For båter inntil meter. Er det motor på båten , og den ikke er lenger enn meter (fot) og har en maksfart på under knop, kan man klare seg med en hvit rundtlysende lanterne. Hvis det er praktisk mulig, skal man også ha sidelanterner. Båter under sju meter , og som ikke kan oppnå mer enn sju knops fart, kan nøye seg med en enkel, hvit rundtlysende lanterne, som er synlig fra alle kanter. Rundtlysende, hvit lanterne er også nok for mindre motor-, seil- og robåter, samt kajakker og kanoer.


Seilbåter bør belyse seilet når de ser andre båter som nærmer seg. Robåt skal ha minimum et elektrisk lys. Synlig på minst sjømil.


Stort utvalg av lanterner , både klassiske og lanterner i LE finner du på Watski. Har du en motorbåt som er mindre enn meter og som går saktere enn knop kan du klare deg med en hvit, rundtlysende lanterne. Men går båten fortere enn knop, skal båten ha full lanterneføring. Akkurat her er det mange som misforstår reglene. En serie lanterner for båter under meters lengde innenskjærs.


Lanterner båt under 7 meter

Laget av en sterk mix av polykarbonat og nylon med en stamme av rustfritt for ekstra styrke. Elegant rund form uten skarpe kanter som kan forårsake skader eller få liner til å sette seg fast. Dersom båten er maskindrevet, og har en lengde som er meter eller større, men mindre enn meter , har du disse to valgene med hensyn til lanterneføring: 1) Du må ha sidelanterner og topp-, akter-, og ankerlanterne. HELLA lanterner for båter under meter. Hella Naviled PRO LED-lanterne til båter under 12m.


LED-pære til Lalizas Classic LED Lanterner Meter. En eventuell topplanterne på seilbåter fra til meter skal bare være synlig i minst nm. Samme (w) pære kan imidlertid brukes. Noen lanterner for båter under meter er godkjente for bruk av mindre lyspærer, ofte en liten watts pære. Pass på at du får riktig størrelse når du skal skifte pære i en lanterne.


Lanterner båt under 7 meter

Når jeg leser om lanterne reglene blir jeg litt usikker på kravene, for her står det: Motorbåter under meter , med maks fart knop, skal vise: En lanterne som viser hvitt lys i horisonten rundt. I følge regel D:kan båt under meter føre ett rundlysende hvit lys og sidelanterner. D:kan båt under meter føre ett rundlysende lys og hvis muligt er sidelanterner. Grensen er meter men jeg hadde mening om at den var meter. Bruk av rundlysende med akterlanterne er ikke lov.


Sjøfartsdirektoratet, med unntak av radioutstyr som skal være godkjent i tråd med bestemmelsene i § 67.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg