onsdag 4. oktober 2017

Lage blomsterkasse selv

Plantekasser på hjul gir le. Men det er både enkelt og billig å lage dem selv – med finishen og fargen du ønsker. Her kan du se hvordan.


Det er ikke mye arbeid å lage et par solide og praktiske blomsterkasser til å ha i hagen. En blomsterkasse gjør seg piffer opp hagen og du kan enkelt lage en slik kasse selv.

Karin fra Hjemmefikserne viser deg hvordan. Det er enkelt å bygge sin egen blomsterkasse i tre. Da kan du lage kassen i akkurat den størrelsen du vil ha. Vi viser deg hvilke verktøy du trenger - og gir deg gode råd og tips under hele byggeprosessen. Kristin Mobakk i Hey’di synes det er gøy at folk er opptatt av å lage ting selv , og forteller at hun selv har støpt en krakk, med kosteskaft som bein.


Dette er noe alle klarer. Det krever absolutt ingen forkunnskaper, og tar ikke masse tid.

Har du en drill med blandevisp og tilgang på vann er du langt på vei, sier hun. Se video trinn for trinn hvordan du støper eller snekrer din hjemmelagde blomsterkasse. DIY-blomsterkasse av betong eller restematerialer setter et personlig preg på uteplassen.


Og du får kassen i akkurat den størrelsen du selv ønsker. Bygg selv – og fyll med dine favorittplanter! Vi lover, det er ikke vanskelig. Vi er verken byggmester eller håndverker, men noe skal vi da klare gjøre selv. Hvordan lage blomsterkasse.


Drivhus av tomflasker. Alle bildene her inne har jeg selv tatt, om ikke annet er nevnt. Husk å pensle formen med matolje for å få betongen til å slippe formen lettere.


Bland Weber Hobbybetong i en blandebøtte. Fyll formen med betong. Vibrer og glatt ut overflaten på betongen. Spar penger - Finn Nettets Beste Tilbud! For en drøm av en plantekasse!

Den er dekorativ i seg selv , og har en liten hylle til utstyr (eller flere planter) under. Fås kjøpt blant annet her. Nei, de er ikke dyre.


Jeg har kjøpt slike for å bruke til hyller i bua mi, og har hatt to sånne plater til bordplater ute i to år. Etiketter: hvordan lage en blomsterkasse. Ved å lage en blomsterkasse , får elevene anledning til å lage noe forholdsvis stort av tre. Elevene må derfor tenke økonomi hele veien.


De må regne på materialbruk, og selv beregne en pris for. Jeg har valgt å lage ben og skal etterhvert lage håndtak på sidene for enklere å kunne flytte de. BlomsterKassene er 1m bred og m dyp.


Du kan også lage putekassen i mer eksklusive materialer, for eksempel royalimpregnert tre eller bambusfiber. Slik bygger du putekassen. Putekassen har flatt lokk, og den er bygget i trykkimpregnerte terrassebord. Man må jo kunne sitte ute selv om sola har gått ned. Alt blir plassert – og du elsker det.


Men det er en ting som mangler, en ting som hadde gjort det hel e perfekt. Fine Design har også lekre blomsterkasser i mange modeller. Kjøper du en blomsterkasse fra norske BED får du en stilren kasse som holder lenge. Selv om du har en hage, kan en blomsterkasse eller krukker være en god løsning.


Det er mye lettere å unngå ugress når du planter i krukker, og det er raskere å rive vekk det ugresset som kommer. Med vekstbenker og hyller kan du dyrke fram planter fra frø, og dermed spare penger. Kreativiteten og ønske om å lage ting har alltid vært der. Det begynte med strikking men har siden utviklet seg til å omfatte søm, hekling, tegning, foto, hage med drivhus og det er stadig mange nye områder som må prøves.


Jeg bruker også mye tid på å lage mat, hus og interiør. Jeg håper du finner noe som inspirerer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg