torsdag 19. april 2018

Brunsvart hus

Beige og brune toner brukes over det ganske lan fra tettbygde strøk i by, til landsbyg kyst og innmark. Lys vindusomramming skaper en illusjon av mindre vinduer, mens en mørkere omramming skaper en illusjon av større vinduer. En mørk brun, nesten sort tone.


Brunsvart hus

Oppleves nærmest sort, men med en lunere undertone. Få tips til hva du bør tenke på når du skal velge farge til huset ditt. Erlend vant nymalt hus ! De voksne billene vandrer vidt omkring, og kan derfor lett vende tilbake til lagrete matvarer etter at de ble utryddet lokalt. Det gir en pekepinn om fargen passer til huset og omgivelsene.


Kjøp en halvliter maling og noen klesbord og mal en prøve som du kan sette opp mot husveggen. Se på den i ulikt dagslys. Husk at fargen forandrer seg i det varme vårlyset og det kalde vinterlyset. Ikke velg mer enn tre ulike farger på hus , grunnmur og staffasje. Hus ved skogen er mer utsatt for begroing, og hus ved veggen mer utsatt for forurensning og trafikkstøv og det kan kanskje lønne seg å velge en mørkere husfarge som ikke vil fremheve dette.


Brunsvart hus

Tenk på lyset og årstidene. Her i Norge forandrer lyset seg med årstidene. Når du har svart på disse spørsmålene, er det kanskje lettere å vite om du vil ha et mørkt eller lyst hus. Når den beslutningen er tatt, ja da kan du starte å tenke på fargen! Det finnes noen generelle huskeregler på hvordan lyse og mørke farger oppfører seg, og hva du må tenke på hvis du ønsker et fargesterkt hus.


I fargekartet finner du matchende farger. Så malte stadig flere lys grått, mens de tøffeste nå maler huset enda mørkere, gjerne i gylne farger. Anne-Kristin Karlsen gikk fra hvitt til svart.


Brunsvart hus

Vinduer med flotte detaljer tåler godt to staffasjefarger. Tradisjonsrikt, trygt og vakkert. Et rødt hus sprer glede, varme og gode assosiasjoner.


For min del hjalp det veldig å legge bort tanken på menn en stun og konsentrere meg om en interesse. Dette var en praktisk interesse, og jeg utviklet den og ble. I næringsmiddel industrien kan det være omfattende å utrydde problemet. Hver enkelt farge er derfor nøye utvalgt og testet av vårt laboratorium for å tåle påkjenningen fra det varierende norske været. Taket, terrassen, gjerder, naboenes hus.


Brunsvart hus

Brunsvart er vår egen farge altså ikke en standard ncs kode. Jeg synes grått hus er fint, men ikke lysegrått hus og grånet terrasse, med svalberg rundt. Da flyter alt bare sammen.


Og om alle naboene har okergule og røde hus , så er det kanskje ikke så smart å velge babyblått på huset ditt? Fra 80-tallsflause til elegant og moderne hus 16. Før var jeg flau over utsiden av huset. Den sto ikke i stil med hvordan vi har det innvendig.


Nå viser jeg den stolt frem, forteller interiørblogger og influenser Kine Vinje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg