tirsdag 10. april 2018

Snøfangere på tak

Sjekk ut snøfangere tak. Paradise Hotel Busan, Busan. Bra priser, ingen reservasjonsgebyr. Her benyttes låseskruer og vingemuttre til å feste gelenderet til konsollene.


De fleste av disse konsollene i dette segmentet har vi videreutviklet til å passe vårt gittergelender, og er således på vei til å fases ut. Vi vil likevel beholde dem i vårt sortiment en tid fremover på grunn av eksisterende installasjoner.

På store tak må snøfangere monteres i flere rekker. Snøfangere monteres normalt nederst på taket. Andre takinstallasjoner. Sikkerhetutstyr for arbeider på tak , f. Det er ingen formelle krav om snøfangere på noen tak. Imidlertid er det huseiers ansvar å sørge for at snø og is ikke raser fra taket.


Hvis uhellet er ute vil huseier blir trukket til ansvar. Mye mulig mitt tak ikke er lagt helt etter Plannjas leggeanvisning. Men er ville aldri skrudd konsollene på eksisterende lekter, tror de ville blitt for veike.

Ville vel uansett tatt av platene for montering, litt sjansespill å bare skru på konsollene gjennom taket uten å vite helt sikkert hvor du treffer. Hvor er det naturlig at personer og husdyr oppholder seg på vinteren? Denne typen snøfanger benyttes på tak som har trapesplater eller takshingel. Den leveres i en standard type, i tillegg til at den leveres i tre forlengede lengder for montering på tak med lang lekteavstand. Snøbremsen er et rimelig og enkelt produkt som kan brukes i tillegg til snøfangere.


Et tak trenger sikring i henhold til plan og bygningsloven. En snøfanger sikrer mot snø og isras fra tak. Det forhindrer skade på materiell og personer. Den første snøfanger rekken monteres nederst på taket over bærevegg, normalt på andre steinrekke.


Laveste rasvinkel for ulike taktekkings materialer er beskrevet i NBI sitt byggdetalj blad. Denne anvisningen omhandler snøfangere for kalde, luftede skrå tak. Den viser dimensjonering og innfesting av snøfangere nederst på mindre tak eller i flere rader på større tak , se fig. Hovedvekten er lagt på de mest vanlige typene snøfangere , det vil si horisontale rør, gitter eller stålprofiler festet til konsoller.


BE OM PRISTILBUD TIL DITT PROSJEKT! Meget gunstige priser på komplette takløsninger. Tak med tilstrekkelig fall for at snø kan rase må sikres i sin helhet med snøfangere.


Sikring av tak som vender ut mot atkomst til bygning, inngangspartier etc. Fall på tak som vil kunne utløse ras vil være bestemt av materialet som benyttes som taktekking.

Bekreftelsen kommer med en gang. Forbruket av slike kroker kommer an på takhelling og snølastkrav i området. Vi leverer snøfangere til private boliger, bygårder, borettslag og industribygg i hele Oslo. Ta gjerne kontakt for et uforpliktende tilbud på snøfangere fra oss.


Vi har allerede snøfangere. Vi kan også komme på en uforpliktende befaring om det er ønskelig. Det naturlige valget: Betong eller tegl på ditt nye tak ? Når du skal velge hva som passer best på ditt tak bør du ta hensyn til klima, topografi, hustype, nabolag og selvfølgelig din personlige smak. Zanda matt sort rustikk som jeg har kjøpt, sier maks takvinkel før sikring er 34.


Jeg har grader så byggmesteren setter opp snøfangere. Hvis du har ismasser som henger utenfor og drar med seg takrennen, så hadde jeg heller gått på byggmesteren for dårlig konstruksjon mtp. Dette bladet viser hvordan man bestemmer snølast på tak.


Den prosjekterende er derfor avhengig av å bruke standarden i tillegg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg