torsdag 19. april 2018

Lag rom i kjelleren

Tips og råd til innredning og oppussing av kjeller på nettsidene til SINTEF. For deg som skal bygge. Du får tilgang til ca. Sammenlign pris med oss.


En innredet kjeller vil gi deg maksimalt utbytte ved salg, og vurderer du utleie av kjelleren etter at den er satt i stand vil det være gode, skattefrie inntekter.

I tillegg er samfunnet tjent med god arealutnyttelse. Det er flere gode grunner til å bygge ut kjelleren , men kanskje ønsker du bare større boltreplass for familien? Lag rom i kjelleren - fuktsikre løsninger for å innrede kjeller Velg riktige, fuktsikre løsninger når du skal innrede kjeller. Løsningene er hentet fra Byggforskserien.


Lavere takhøyde og mindre utsyn. Sendes om virkedag. Vi har mer enn millioner bøker. Skal du lage rom i kjelleren ?

Her finner du også oversikt over hvilke krav som stilles, for eksempel til søkna rømningsvei, takhøyde og dagslys. Denne siden bruker informasjonskapsler. Ved å klikke på Godta-knappen godkjenner du vår bruk av informasjonskapsler.


Les mer i vår personvernerklæring. Er kjelleren stygg og kal kan du forvandle den til et attraktivt oppholdsrom hvis du lager nye vegger med isolasjon,. Gulvvarme gir lune og trivelige rom , sam-tidig som det er en økonomisk varmekilde.


Jeg har et kjellerrom hvor veggene har vært bygget opp som følger (fra yttervegg og inn mot rommet ): Murvegg, stenderverk med glassvatt mellom, så et lag med plast og ytterst sponplater. Stenderverket har på et par steder fått noe råteskade (har sikkert stått i år). Vår pris 34-(portofritt).


Før du setter i gang, undersøk om kjelleren egner seg for ombyggning, velg anbefalt løsning og gjør jobben riktig. Ombygging og innredning av kjeller til boligrom gir oversikt over forhold som bør kontrolleres før kjelleren bygges om og aktuelle tiltak ut fra registrert tilstand. I løpet av ei helg kan du forvandle et nedslitt og skummelt kjellerrom til et lyst og vennlig rom. Slik forvandler vi en forsømt, mørk og nedslitt kjeller, til en lys og hyggelig del av huset. Unngå vann i kjelleren med drenering.


Med vår rom i rom løsning kan du bli kvitt fukten og få et sunt inneklima i kjelleren , både for. I følge SINTEF Byggforsk er kjelleren det rommet i huset som er mest utsatt for radoninntrengning fra grunnen. De anbefaler at du alltid måler radonkonsentrasjonen før du innreder kjelleren.

Ingenting av dette regnes som direkte ulovlig. Selv om kjelleren ikke tilfredsstiller krav til varig opphold er det ikke dermed sagt at du ikke kan bruke den som kjellerstue, sier daglig leder Kai-Haftor Olsen i NITO-takst. Problemer blir at man ikke kan kalle rommet for et p- rom ( rom for varig opphold) dersom det ikke tilfredsstiller kravene.


Felles for alle kjellereiere, er at ingen ønsker seg fukt i kjelleren. Det kan nemlig være usunt å oppholde seg i en fuktig kjeller, og møbler og klær kan også ta skade. Er du i tvil om hvorvidt du har fukt i kjelleren , er det kun en ting å gjøre: å få sjekket det så fort som mulig.


Lag rom på loftet Gjør det selv - slik bygger du om loftet til bolig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg