fredag 27. april 2018

Hvordan holde huset ryddig

Designerboks til qtips som vil pryde baderommet ditt. Eller kanskje ikke, og du lurer litt på hvordan det er mulig? Ryddige folk har vel ikke så mye mer tid enn oss andre? Hemmeligheten er ifølge PopSugar å få inn gode rutiner i løpet av dagen.


Våre beste tips til effektiv rydding – slik får du ryddig hjem i en fei!

Et ryddig hjem kan ha større betydning for din trivsel enn du tror. Plusstid gir deg noen smarte tips for hvordan du kan rydde vekk kaoset. Glad jeg ikke har et sånt regime i heimen.


Her i huset tåler vi litt rot, og litt rusk og rask. Det vises godt at vi bor her, dette er et hjem, ikke et utstillingslokale. Uansett, huset er reint nok til å være hygienisk, og det er vel det viktigste.


Det høres kanskje mye ut, men det var ikke spesielt vanskelig.

Jeg talte riktignok også kvitteringen som hadde falt ut av lommen som en ting, så en bærepose holdt som regel. I en hektisk hverdag med flere personer under samme tak, tar det ikke lang tid før huset som var rent og ryddig , minner mer om en slagmark enn et hjem. Kjenner du deg igjen? Er det mye tøy og rot på et soverom så er det vanskeligere å holde det rent, og det kan etter hvert føre til dårlig luft.


Det er også viktig å holde soverommet ryddig og pent generelt sett. Fra et renholdsperspektiv er det først og fremst for å unngå at støv samler seg i klær, gardiner, tepper, sokker, ol. Hus og hjem er en internettside hvor du finner masse gode råd om hvordan å holde huset i orden og å skape et koselig sted å være. Det er nesten umulig å unngå støv og spredte gjenstander rundt i de forskjellige rommene i en travel hverdag.


Det er imidlertid visse tiltak du kan ta for å gjøre huset ditt rent lengre. Det kan gi en kickstart på ryddeprosjektet ditt og det kan også hjelpe deg til å holde deg motivert til å rydde litt hver dag. De passer perfekt når det er enkeltområder i huset du vil ta ekstra tak i. Selv om det er mange verktøy for å holde alt på plass, finner vi noen ganger ting vi ikke vet hvordan vi skal organisere for å få alt til å se bra ut. Det tok oss over år – men nå er hele huset systematisert og ryddet.


Les videre om hvordan fire rotehuer har klart å få et hjem det ikke er flaut å vise frem. Alt takket være en japansk rydde-metode. Det å holde orden på et hus der det bor fire mennesker uten spesielt god ordenssans – kan fort bli et evighetsprosjekt.

Kondo, som av britisk presse nylig ble omtalt som en av verdens fremste ryddeeksperter, forklarer at et ryddig hjem ikke bare gjør deg mer organisert og fokusert, men at det også kan gjøre at du kjenner deg mer selvsikker og gir deg energi og motivasjon til å skape det livet du drømmer om. Marie Kondo har presenterer en effektiv metode for å bli kvitt ting, og for å holde det ryddig. Jeg tror hun dekker et enormt behov hos oss lesere, sier Hagen. Rot gir ofte overforbruk.


Så det ble fort kaotisk! I tillegg hadde jeg så ekstremt mye ting overalt, at det var umulig å holde det ryddig. Da Per Fredrik og jeg flyttet inn i hus sammen forandret dette seg veldig.


Jeg elsker huset vårt, og syns det har blitt så fint! Så nå har jeg en indre lyst om å faktisk holde det fint og ryddig hele tiden. Det er utrolig hvor mye rot det blir av reklame og uviktige papirer som ligger spredd over hele huset. Gjør det til en vane å ta en beslutning om hva som skal gjøres med hvert enkelt brev som kommer inn i huset. Det aller beste er å betale og arkivere (eller kaste) regningene samme dag de kommer.


Når du involverer hele familien, kommer alle til å forstå hva som kreves for å holde huset rent. Som et resultat er det mer sannsynlig at de vil holde ting rent og ryddig generelt. I tillegg til oppgavene vi trenger å få gjort daglig, ukentlig eller månedlig, er det også spesielle årlige eller halvårlige oppgaver.


Du vil alltid stå ovenfor leker som ligger på gulvet og matflekker på vegger og tepper. Men det er veldig praktiske triks som kan hjelpe deg med å spare tid når du rengjør huset ditt. Krechelle Carter skriver bloggen Eight at home.


Nå har hun nylig delt et innlegg der hun forteller hvordan hun klarer å holde huset rent og pent til en hver tid. Smarte oppbevaringstips for alle rom i huset Gjør du dette, trenger du aldri mer rydde Lag orden en gang for alle. Slik får du et ryddig hjem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg