tirsdag 7. august 2018

Male vindu utvendig

Bestill nye vinduer av toppkvalitet til hus eller hytte her! Sjekk utvalg og kampanjepriser her! Fakturabetaling eller handlekonto?


Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og maling av vindu ute. Gjør jobben riktig, og du kan få et vakkert resultat som holder seg godt.

Når du skal male vindu, skal du male både karm, fals, kant og lister. Tetningslisten skal ikke males. Dersom du maler gamle vinduer med kitt, skal du male over kitten og 1-mm inn på glasset for å sikre at vann ikke kan trenge ned mellom glass og ramme. I denne filmen lærer du hvordan du gjør forarbeid og maler vinduet ditt utvendig mest mulig effektivt.


Gjør du jobben riktig kan du få et vakkert. Fremgangsmåten for å male utendørs vinduskarmer og dører er nesten den samme som for innendørs vinduskarmer og dører. Den eneste forskjellen er at når du maler utendørs vinduskarmer og dører, så bør du overlappe glasset med noen få millimeter.

Det vil forhindre at det kommer inn fuktighet. Bruk av kitt kan forårsake sprekker. Undersøk vinduene før du begynner for å se om de må kittes eller om holder å male dem. Om det gamle kittet løsner lett må du ta det bort og kitte vinduene på nytt.


Skrap forsiktig bort gammel farge og kitt som sitter løst. Utvendig Maling Vi utfører maling av eneboliger,flermannsboliger,borettslag og næringseiendom på Østlandet. Er du lei av å male huset hvert – år? Forside Tapet, farge og maling Male vinduer utvendig.


Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Skal du male huset i år? Ta med fargeprøvene ut nå!


Har du et eksisterende vindu tilgjengelig i en vegg, fjerner du eventuelle lister og fôringer rundt vinduet og karmen og måler vinduets ytterkarm i bredden og i høyden (såkalt karm-mål). Har du ikke tilgang til å måle et vindu med ytterkarm, kan du som et andre alternativ måle åpningen der vinduet skal inn (såkalt hull-mål). Hos MAXBO finner du foringer og vindusbrett når du skal skifte vindu på huset.


Kjøp på nett eller i butikk. Vi trekker fra 5cm for å lage plass til isolering og justering.

Fra utsiden: Har du vinduer som er enklere å komme til fra utsiden? Den beste måten å måle vinduene på da er å ta av utvendig listverk mellom vinduet og veggen, og mål største bredde og høyde. Interiørtrender og tips for alle som skal bygge nytt eller pusse opp - Daglige artikler om Fargevalg på hytter utvendig , gjør-det-selv, video, forhandlersøk og. One Supertech Door window fra Nordsjö er vår anbefaling når du skal male vindu. Den dekker godt på kantene og tørker raskt slik at man kan male to strøk på en dag samt at man slipper å få rusk som insekter, pollen, frø, gress etc.


Tørketiden gjør også at du kan lukke vinduet om kvelden uten at det limer seg fast. Mål oppgis alltid i bredde x høyde og alle mål gjelder for utvendig karm. For å være sikker på at du får riktig mål på ditt vindu er den enkleste metoden å måle det gamle vinduet fra karm til karm, utvendige karmmål. Er du usikker på målet, anbefales det å løsne karmlist på utsiden eller innsiden for å avdekke hele karmen.


Hvordan male huset utvendig er det mange som lurer på. I videon under får du god veiledning fra Jotun på hvordan dette gjøre for å få ett godt resultat som varer. Eller alkydmaling, som er delvis difujonstett og godkjent for dette bruket.


Meld deg inn i vårt nyhetsbrev! Vær den første til å motta nyheter, kampanjer og faglig innhold fra Maxmaling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg