mandag 3. juni 2019

Påskepynt i skolen

Stort utvalg av påskepynt hos Kontorkatten. Alltid lave priser, kjøp uten konto! Alt innen skolemateriell, kontormateriell, forbruksmateriell og rengjøring. Maletilbehør til kjempebra pris. Kjøp materialene her!


Forslag til påskepynt som barna kan lage og andre formingsaktiviteter i forbindelse med vinteren.

Påskepynt Her ser du noe av det noen av elevene har laget før påske. Kreativitet og skaperglede, fantasi og hygge, nåler og filt, ull og isopor, gips og maling, limpistol og saks, papir og lim. I stedet for å male påskeeggene, som kan være litt krevende for de aller minste, kan man for eksempel surre litt garn i fine farger rundt eggene for å gjøre de fargerike, og også mer hardføre. Påske er sammen med julen den mest sentrale av de kristne høytidene.


Kristne feirer påsken til minne om Jesu Kristi siste nattver lidelse, død og oppstandelse. Og her ser dere årets produksjon av påskepynt på mellomtrinnet. De har formet påskeharer og kyllinger i leire, og de har laget kyllinger og egg av ull og nålefilting.


Hva: Vi lager påskepynt av papiresker vi har brettet selv.

Utstyr: Papirark i forskjellige farger (litt tykkere enn vanlig kopiark til esken), saks, lim, evt maleutstyr, øyne, av plast med bevegelige pupiller, fjær, pomponger. Hvordan: Vi startet med å brette egne esker med hvitt og gult papir, hvordan ser dere på tidligere innlegg HER. Bordet var dekket og det var pyntet til fest i dag. På kjøkkenet og i klasserommene til Rød og Gul gruppe var elever og voksne i gang med forberedelser til påskelunsj.


Det er mye som må ordnes når man skal ha gjester og i dag var det ekstra mange gjester, siden hele skolen var invitert. Vi gleder oss til å dele julen med deg! Nå finner du alt av julepynt, julebelysning, alt til advent og mye mer i våre butikker.


Hjemmesiden til Solneset skole. Fredag sydde vi påskeegg i filt. Det er gøy å lage påskepynt sammen med barn eller barnebarn. På Sjølingstad Uldvarefabrik selger vi filt, garn og ull i fine påskefarger. Her er noen ideer til hvordan dere kan bruke den.


Filtkyllingene øverst er laget av elever fra Nyplass skole. De har brukt hobbyfilt og filtnål, inni kyllingene har de lagt litt sjoddi (resikulert ull). Ingenting er så sjarmerende som å pynte påskeriset med egg som barna har dekorert. Men hvorfor ikke pynte huset med flere og forskjellige former for påskeris? Bruk ulike typer kvister – og fantasien!


Her er fire forslag til søt påskepynt : Påskefrokosten blir enda hyggeligere med litt påskepynt i form av blomster på bordet!

Denne og sist uke laget 6. De hadde med seg påskepynt hjemmefra, og på skolen laget de eggerøre, fine påleggsfat og fletteloff. Resultatet ble noen flotte påskebord og ikke minst fine og gode fletteloff. Noen bord er uten kunstnerne. Turer: Pizzalaging i 7-steinsovn i fjæra, fjelltur, hyttetur, Nordic Light Fotofestival, tur til Rangøya. Hyttetur i skisenter i Oppdal fem dager med hele skolen i januar.


Førjulstur til julemarkedet i vinterbyen Røros. Naturmaterialer: Vi finner både materialer og inpspirasjon utendørs. Den Sosiale Grunnlov.


Velferden i et fellesskap av samarbeidende mennesker blir større jo mindre den enkelte selv gjør krav på utbyttet av egen innsats, det vil si.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg