tirsdag 16. juli 2019

Olje med farge til benkeplate

Finn Olje Benkeplate Med Farge. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Hvilket materiale er din favoritt? Se utvalget vårt her og finn riktig lengde.


Det er imidlertid viktig at du bruker et rensemiddel som passer til den oljen du tidligere har brukt til benken forklarer Bjørg Owren i IFI, Informasjonskontoret for farge og interiør. Les også: Interiøreksperter: – La kjøkkenskapene bli grå! Jevnlig innsmøring Når benkeplaten er renset og tørket, må den settes inn med nye lag olje.


Jeg har en helt ny Numerär benkeplate i bjørk som jeg hadde tenkte å farge med pigmentert olje. Kundebehandleren på Ikea mente dette skulle gå bra dersom jeg gikk for det lyseste treslaget (bjørk) og har fått tips om å bruke en treolje fra Trestjerne (ment for gulv) fra den lokale fargehandleren. Morten Foss, daglig leder i Foss Plater, som leverer benkeplater til kjøkkenet, anbefaler å olje benkeplaten regelmessig.


Olje med farge til benkeplate

Da tåler den vannsøl, du forhindrer misfarging av treet, og platen blir ikke så tørr at den sprekker opp, sier han. Hvor ofte du må olje avhenger av type olje , type treverk og hvordan du bruker. Beisen gir treverket en fin farge , men er ikke særlig holdbart i lengden.


Derfor legger man noen strøk med en fargeløs finish olje over, for å forsegle treverket. Hvis den overskytende oljen ikke fjernes kan det lage blanke partier på benkeplaten. Jobb oljen inn i benken med rullen, før du så sliper oljen inn i treverket med en slipesvamp eller fint sandpapir. Husk å slipe i treets lengderetning. Gi oljen god tid til å trekke seg ned i benken.


Når oljen har trukket godt inn bruker du en fille til å fjerne overskytende olje. Tørk av til benken er helt tørr. Granitt er en hard og sterk benkeplate og med et eksklusivt uttrykk. Bruk en eksentersliper til å slipe platen. Start med korn før du går videre til korn 12 og avslutter med en 180.


Ved nye benkeplater holder det med korn 1og 1før du behandler benkeplaten med olje. LES OGSÅ: Sliping av benkeplater - Slip kjøkkenbenken og få ny benkeplate. Før du går videre med. Til behandling av kjøkkenbenk anbefaler vi i stedet å olje med en god olje. Olje trekker inn i treverket og beskytter treverket i dybden.


Olje med farge til benkeplate

Vær klar over at mange rimelige oljer hovedsakelig er basert på linolje, som vil fordampe raskt. En god olje beskytter treverket mot flekker og søl, trekker ned i treverket og forblir der (herder). Stålull er fint å bruke til å slipe med underveis når treverket reiser seg. Jeg er veldig glad i liberon sin olje til benker og bruker også alltid stålull til å mellomslipe med i våt olje.


Legg på olje , la det trekke inn og fyll på mere der du ser at det blir fort tørt. Vent til min og tørk av platen med lo-frie kluter. Bruk tørrende oljer , det vil si oljer som tørker i kontakt med luft.


Olje med farge til benkeplate

Vanlige gulvoljer for tregulv er godt egnet, liksom oljer for kjøkkenbenken eller rustbeskyttende oljer. Disse har høy slitestyrke. Også på ubehandlet betong er vanlige tørrende oljer som kan brukes på tre eller rust, et utmerket alternativ. Sjekk ut Olje Benkeplate Med Farge.


Slipestøv fjernes med støvsuger eller tørr klut. Dette påvirker treet og gjør at produktet trekker ujevnt inn og skjolder kan oppstå. Fargesetting: Ønskes det farge på en ubehandlet benkeplate legges fargen på som første strøk. Fargen poleres ut med Osmo Easy pads, poler til du får en jevn og glatt overflate. B husk å lese bruksanvisningen på produktdatabladet før du setter igang.


Junckers benkeplate olje leveres i følgende farger. Jeg har kjøpt olje til benkeplata mi fra ikea, men jeg har ikke. Matoljen metter ikke treverket like godt, og man må olje mye oftere. Med litt omtanke og olje unngår du sprekker og misfarging. Også en oljet benkeplate må behandles med omtanke.


Vann og fargestoffer setter fort merker om man ikke er flink til å tørke det bort, og det er vanskelig å unngå riper fullstendig. Samtidig er jo nettopp merkene etter litt slitasje og bruk noe av det som gjør en benkeplate i heltre til et sjarmerende og personlig element på kjøkkenet. TopOil Akasie eller farge fra Hardvoksolje Pigmentert serien benyttes. Påføres tynt og jevnt med en 100mm pensel. Dette blir da det eneste strøket man tilfører benkeplaten.


Påføring av TopOil: Osmo TopOil påføres med en 100mm pensel. Har hørt rykter om at det går an å bruke olje med farge i for å gjøre den. Påfør olje tynt og jevnt i treets. Benkeplaten fra Ikea er mest sannsynlig oljet og vil derfor trekke. Noen tyr til å forandre stil og farger ved å beholde kjøkkenskapenes skrog og.


Denne kan friskes opp med enten olje eller beis, forklarer Sørli. Eller du kan velge å gi denne treplaten farge med maling. Men Sørli minner om at man også her må være nøye med forarbeidet. Vi kjøpte vanlig eik benkeplate , og gulvet er valnøtt parkett.


Jeg tenkte ikke på det på forhånd. Da jeg fikk det opp, synes jeg det så helt rart ut. Med regelmessig behandling med olje kan en benkeplate i tre av en hard tresort holde seg flott i mange år. Vær oppmerksom på at vann og fettstoffer kan gi merker på benkeplaten hvis du ikke sørger for å tørke av og gjøre rent.


Liberonoljen er som nevnt meget bra. Men jeg ville ikke satt min benkeplate inn med den fordi jeg synes den blir veldig gul på eik. Jeg vil anbefale en hvit olje på lyse treslag.


Den nye trestjernersoljen i hvit er veldig flott på eik, og er også en ganske bra olje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg