mandag 19. januar 2015

Hvilken gråfarge på huset

Velg en husfarge som passer stilen og omgivelsene. Det finnes en rekke gråfarger – varme, beige og kalde gråtoner. Finn din gråfarge til huset ! Flere har valgt en gråfarge på huset de siste årene og har vært veldig fornøyde med det. I dette innlegget får du forslag til mange fine gråfarger og hvordan du kan bruke de.


Fargen påvirkes også av takstein og ulike dekker som stein, plen, heller, grus etc. Derfor er det viktig å tenke helhetlig når man skal velger utendørsfarger. Ta noen skritt unna huset slik at du ser det litt på avstand. Husk at hvitt ikke er hvitt. Velger du en nøytral grå prøve, får du en fasadefarge som drar mot blått eller lilla.


Hvis du ønsker lyst grått hus , bør du velge farge med minst i sorthet i NCS-koden. Anbefaler bergknatt med bomull ;). Da har jeg prøvd meg på fargevelgeren på jotun! En ting er sikkert, det blir ikke brunsvart eller noen annen brunfarge , huset ser ut som ei hytte! Så da blir det en eller annen gråfarge.


Vi beveger oss bort nå bort fra hvitt. Hvilken farge vi velger å male huset i, er i endring. I følge malingsprodusentene velger vi nå dypere og mørkere farger når vi skal male huset. De varme, rene gråtonene faller i smak hos de fleste, nesten uansett stil på huset. Satt opp mot hverandre ser man stor forskjell på en varm gråfarge og en nøytral gråfarge.


Men om du ikke har mulighet til det når du skal finne riktig gråfarge , forklarer fargeeksperten det slik: – Nøytrale gråfarger kjennetegnes ved at de har en N i NCS-koden. Gå på fargejakt og finn din husfarge 08. Har du tenkt å skifte farge på huset , eller bygger nytt og lurer på hvilken farge huset skal ha?


Ja, hvilken farge har dere på huset ? Vi har rørosrødt med bomull rundt vinduene. Hater rødt, så det skal males så fort som mulig. Vil gjeeeeerne se bilde! Det har nemlig mye å si for hvilken gråfarge som er fin til. Les på jotun sine sider, da får du masse info.


Selv om vi elsker å forandre på fargene i hjemmet vårt, opplever Lisbeth at mange av oss lurer på hvilken farge de skal velge. Her er derfor hennes beste tips til hvordan du skal finne din drømmefarge: 1. Farger til ulike rom – Hvilket rom du skal male har mye å si for hvilken farge du bør velge. KAFFE: Fargen på kaffebønner er brun. Blander vi den med ulike mengder fløte får vi en velkjent fargepalett. Kjenner du NCS-koden på brunfargen, har du et godt hjelpemiddel til å komme videre.


Da vet du hvor på fargesirkelen fargen ligger, og kan raskt finne fram blant aktuelle kulørtoner og nyanser. Et spørsmål jeg ofte får er hvilken gråfarge jeg vil anbefale. Den perfekte gråfargen er vanskelig å anbefale da det kommer helt an på om du vil ha den varm, kald eller mest mulig nøytral. Er du usikker på hvilken farge du vil ha, kan du være trygg på at fargekartene ikke inneholder kulører som sjenerer.


De ørsmå fargeprøvene lurer vårt øye. Det er veldig vanskelig å forestille seg hvordan fargen tar seg ut når den kommer opp på ytterveggen, men uansett vil fargen bli mer intens. Så husk: Feil fargevalg vokser med huset ! Klassisk hvit på alle lister i taket, dørkarmer, dører og radiatorer. Grå på vegger i stue nummer som er biblioteket.


Her går vi for antikkgrå med en dæsj hvitt i som vi nettopp fikk prøve på. Altså ikke washed linen eller nøytral som på bildene. Deco blue på stue nummer to hvor vi også maler listen ned til gulvet.


Skal male en stor stue og ønsker oss en gråtone på veggene, men det er så mye å velge i. Har dere noen fargenavn som dere kan anbefale, evt. Ja, da er det tid for å male huset. Men jeg aner ikke hvilke farger jeg skal satse på ! Vet bare at jeg ikke skal ha helt hvitt.


Hvilken gråfarge på huset

Kanskje en slags kremfarge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg