onsdag 14. januar 2015

Male lakkert treverk

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Reserver ditt Hotell i Male online. Hvordan male tidligere beiset eller lakkert trepanel inne. Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere beiset eller lakkert panel.


Male lakkert treverk

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Du bør uanett ABSOLUTT vaske - rubbe (skikkelig peeling) - heftgrunne strøl og male strøk. Om du ikke har mulighet til å grunne - slip så grundig du bare kan. Vi har et trappegelender som er i lakkert furu.


Vi ser på det som et mareritt å pusse ned alle de tynne stoplene i dette gelenderet, men så lurer vi litt på om det ikke går an å grunne rett på lakken og deretter male over. Male en lakkert furutrapp - trappa. Når det gjelder ubehandlet treverk innendørs må du grunne for å redusere risikoen.


Om du skal ha farge på malingen så få blandet farge i grunningen også, da slipper du kanskje unna med ett lag maling utenpå grunningen. På ubehandlet, oljet eller lutet treverk bør du påføre kvistlakk på alle kvister. Du kan også bruke grunning med kvistlakk, så sparer du tid. Gi møbelet et strøk med grunning hvis det ikke er malt fra før.


Undersøk om det er riper, sprekker, hull, hakk eller merker som du vil sparkle igjen. Bruk en sparkel og litt sparkelmasse. Ubehandlede overflater må alltid grunnes. Utvendig er det særlig viktig. Der er overflatene hele tiden utsatt for fukt, gjennom regn og annen værpåvirkning, og grunningen forhindrer at fukten trekker inn.


Male lakkert treverk

Uansett hva du skal male , er det smart å vaske med Jotun Husvask først. Dette fjerner fett og smuss, og du unngår skjolder i malingen. Det var mange merker på kommoden vår, så vi slipte først med et litt grovere sandpapir og med et fint sandpapir (f.eks. 180) tilslutt.


Dette gir en jevn overflate til malejobben videre. Han jobber som malermester og teknisk konsulent i Scanox, som markedsfører malinger og tilhørende produkter for innendørs og utendørs bruk. Går du for vannbasert må du være ekstra nøye med rengjøring først.


Nå vil du se sprekker og hull bedre hvis det er det i veggen din. For å tette disse legger du akryl fugemasse, før toppstrøk i ønsket farge. Jeg vil anbefale deg å bruke en vannbasert akrylmaling for treverk. En lakkert overflate er ideelt i situasjoner der du ønsker å se korn av tre på et ferdig møbel, veggpaneler eller dør. Jeg har maaange naturlig trefarvede vinduer, som er lakkert fra før av, og som jeg nå gjerne vil male hvite.


Lakkert treverk er ofte blank, og kan gjengi. Uansett om du velger å beise, vokse, lakkere eller male , så bør du være nøye. Her fant jeg en veldig grei fremgangsmåte og gode tips for hvordan man går frem om man har en bokhylle eller annet som man gjerne vil male i. Fjern de ujevnhetene som måtte være i gulvoverflata, og bruk tid på en effektiv rengjøring med grunnrens. Vil du male et lakkert gulv, skal du slipe det helt matt.


Male lakkert treverk

Deretter bør du slipe gulvet. Vil du male et gammelt bordgulv, skal du rense fugene grundig slik at du ikke risikerer å få blandet støv og smuss inn malinga underveis i arbeidet. Før man setter i gang med ytterligere behandling, er det også viktig å undersøke om lakken sitter godt, eller om den er porøs og nedslitt.


Den er veldig fyldig og har mye pigmenter, sier Tom Eidsether hos Osmo Nordic. Audun Klauseie hos Alanor anbefaler at du enten bruker Liberon Hardvoksolje eller Bloom Panelvoks på ubehandlet treverk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg