torsdag 6. april 2017

Utkraget balkong

Foto: SINTEF Byggforsk. Denne anvisningen beskriver dimensjonering og utførelse av trebalkonger som er innspent i golvbjelkelag og som krager fritt ut fra huset. For areal under utkraget overbygd balkong , veranda, overbygd terrasse eller balkong , skal det arealet som ligger mer enn m innenfor ytterkant av dekket i etasjen over legges til bruksarealet.


For åpent areal som carport som mangler vegger eller deler av vegger, eller understøttet takoverbygg som mangler vegger eller deler av vegger, skal arealet innenfor understøttelsen medregnes i. Med noe økt størrelse og nye materialer er de blitt mer anvendelige samtidig som opprinnelig karakter.

Inntrukket balkong med delvis utkraging er en typisk balkongløsning for sentrumsbebyggelse, og passer også best for små balkonger. Balkongen bæres på tre til fire punkter. Bærende veggskiver vil si et frittstående bæresystem, eventuelt med utkraget konsoll på veggskiven for ekstra balkongdybde. Vi dimensjonerer balkongelementer etter ønske fra kunde, med tanke på leveti trykkfasthet, bestandighet, eksponeringsklasse, brannmotstand og U-verdi.


Våre balkonger og svalganger kan leveres fritt utkraget eller lagt an på søyler eller søylebukker. BWC finnes for balkonger med søyler i front og utkraget balkonger. I tabellen under finner du de ulike produktene.


En oppholdsplass på husfasade.

Golvet på balkongen ligger i samme plan som golvet innenfor, og er en fortsettelse av dette. En avsats foran bygninger. Fra terrassen er det vanligvis inngang til stua (stueterrasse) og trapp til. MAXBO TEKNIKK er din samarbeidspartner. Vi tilbyr optimale løsninger og dekker alle dine behov innen betong.


Vi hjelper til med veiledning, prosjektering. En balkong bør ikke forveksles med en veranda eller en altan. En spesiell type balkong er en såkalt fransk balkong som egentlig ikke er en balkong , men bare et rekkverk på utsiden av såkalte franske vinduer.


Oppholdsplass på husfasade konstruert som framspring med gulv som fortsettelse av gulvet i rommet innenfor. Ifølge kommer ordet balkong fra det italienske balcone, som er det samme ordet som det svenske balk, og det norske bjelke. Avskalling av puss og betong med fare for nedfall og skade på personer og eiendeler er ofte en trussel som i seg selv medfører store kostnader for borettslag og.


Har i dag en lufteveranda som er utkraget med gulvbjelkene i huset. Jeg ønsker å forlenge denne verandaen. I ytterkant av eksisterende veranda kan jeg legge opp en drager som støtte.


Standard armering i balkong ved bruk av utsparingskasse. Dette kan du bygge uten å søke.

Terrasse: I byggeområder kan du bygge terrasse med høyde under meter over gjennomsnittlig planert terreng uten å søke. The Norwegian EPD Foundation P. Invoice: Electronic invoice (EHF) to. Men visste du at Slottsbalkongen egentlig ikke er en balkong.


Med balkong menes en oppholdsplass på en husfasade som er en fortsettelse av gulvet i rommet innenfor. Faktisk gir ordet balkong oss en pekepinn om byggemåten, ettersom det stemmer fra bjelke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg