mandag 18. desember 2017

Maling av gipsplater

Maling av gipsplater

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Maling av gipsplater

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Sammenlign pris med oss! Denne bruksanvisningen gjelder for nye gipsplater som akkurat er satt opp. Er du opptatt av helse,. Vår vakreste maling noensinne.


Ifm med oppussing av stuen lurer på om det er lurt å male direkte på gipsplater eller burde jeg lime på med en form for duk før jeg maler. Hørt at gipsplater trekker til seg mye maling ? Hvis du først har gått til det skritt å fornye veggene med gipsplater , er det like viktig å grunne dem slik at den ferdige veggen blir jevn og fin. Nye gipsplater trenger å sparkles før maling eller tapetsering. Her er fremgangsmåten. På platevegger brukes lateksmaling.


Når vi maler gipsplater eller overmalbar tapet, så bruker vi en plastmaling som lateks eller akrylmaling for platevegg. Valg av glans er en smakssak, men glans har betydning for hvor lett det er å vaske og hvor lett flekker setter seg. Det finnes forskjellige graderinger av hvor grovkornet sparkelmassen er, og ulike typer sparkel tilpasset tapet, gips eller tre. Kjøp rikelig med sparkel, men vær oppmerksom på at sparkel tørker inn etter én måned hvis det blir stående. Som et alternativ til helsparkling kan du sette opp tynne gipsplater på veggen.


Den har forsenkede langkanter som strimles og sparkles som underlag for maling eller annen overflatebehandling. For et perfekt resultat i himling anbefales Norgips Plan som har sparkelforsenking på alle fire sider. Vegg ble montert med en 1mm Fermacell Fibergipsplate på hver side og isolasjon imellom.


Resultatet for luftlyd i laboratorium ble målt til dB med et forventet feltresultat på dB. Taket var perfekt de første ukene etter sparkling og maling , men så begynte skjøtene å bli synlige. Det ble mer og mer tydelig ettersom tiden gikk.


Det samme skjedde med gipshjørner i veggene, synlige sprekker kom frem over tid. Malemesteren vi brukte var hyggelig og hjalp til, men vi var nødt til å ta en del av kostnaden. En standardplate for de fleste formål som gir en slett kleding av for eksempel vegger, stolper og bjelker. Gips har også naturlig lyddempende egenskaper og kan med fordel brukes som romdeler.


Maling av gipsplater

Gipsplatene er godt egnet både til tapetsering og maling. Oppbevaring og flytting Vi anbefaler at gipsplater lagres tørt og innendørs. Men på soverommet et alt dekket av ett tynt lag blått støv, men det er jo ikke større enn en ca 10kvm. Noe sparkling er gjort.


Muligens sparkle litt mer. Jobben ønskes utført så snart som mulig. Hvordan kutte gipsplater.


Kutting og oppsetting av gipsplater hører til de gjør-det-selv arbeidene som er enkle å utføre. Bjørseth forklarer at på de lange, parallelle snittene finnes det en enkel og rask metode. Den krever litt trening, men sparer deg for mye tid.


Mange bruker gipsplater til dette. Før en gipsvegg kan males eller tapetseres må den sparkles for å utjevne skjøt og skruehull. Dette er en steg for steg guide for hvordan du får et jevnt resultat når du skal sparkle vegg med nye gipsplater.


Under har vi listet et minimum av produkter du trenger for å kunne lykkes med jobben. Anvendelig i alle rom, også på bad. Det er kanskje ikke så merkelig siden den egner seg både til maling , tapet samt under fliser.


Platene består av en gipskjerne som er omsluttet av kartong. Gips er et dødt materiale som ikke krymper eller sveller ved varierende luftfuktighet. De egner seg derfor godt som underlag for tapeter, fliser og maling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg