torsdag 6. desember 2018

Heftgrunn på lakkerte flater

Heftgrunn kan brukes på tidligere malte og lakkerte flater. På vanskelige overflater, som plast, kobberrør og blanklakkerte overflater bør du alltid grunne med spesialgrunninger for å få bedre vedheft, fortsetter han. Hvorvidt du må grunne bestemmes til syvende og sist av malingsystemet. Film som viser hvordan male et lakkert tak og noen lakkerte skapdører.


Enten du har gammelt, gulnet, lakkert eller beiset overflater og du ønsker dette lysere og friskere er det mange enkle og effektive muligheter. Det er fort gjort å gi treverket et vakkert og levende utseende med vannbaserte produkter.

Siden du ikke liker glans, ville jeg gått for 20glans. Selv om de fleste malingsprodusenter påpeker at du uansett får best resultat når du grunner, er det også tilfeller der du kan snike deg unna. Der hvor underlaget er bra, det vil si malingsdyktig, og malingen ikke er høyblank, trenger du strengt tatt ikke å. Nytt panel må først behandles med kvistlakk. Rengjør med JOTUN HUSVASK.


Gjør prøveoppstrøk på fliser og plast for å kontrollere heftevne. GRUNNING: x JOTUN HEFTGRUNNING V. Produktet er ferdig til bruk. Påfør malingen jevnt og fyldig.

Tidligere malte blanke flater rengjøres med JOTUN HUSVASK, med etterfølgende skylling med rent vann. Denne geleen kan brukes både på ubehandlete, lakkerte og malte flater. Dette er et populært produkt blant annet i Frankrike, sier Finn. Har i alle fall brukt mørk mahogny lakkbeis på allerede lakkerte flater med godt hell! Härdins äkta beis type vannbasert, kan det kun brukes på ubehandlet treverk, slik at det får trekke inn.


Båtinnredningen består som regel av lakkerte flater , med lakk som er UV-stabil, men som over tid tørker ut av sollys. Du tar vare på innredningen ved jevnlig stell. Det gjør du enkelt ved å tilføre flatene litt fett. MPer en glimrende møbelpolish for lakkerte overflater. Den er enkel å bruke og gir en blank og fornyet overflate.


Vi hadde to lakkerte furutrapper, en åpen og en lukket, og jeg ville ha tappene hvite med eiketrinn. Siden det var mange år siden sist lakking pusset jeg ingenting, men kjørte på med to runder med kvistlakk for å være sikker på at ikke kvistene skulle blø igjennom. Så et strøk med heftgrunn og så to strøk med go gammeldags oljemaling. Scanox trestjerners gulvmaling er kjempegod å jobbe me tørker fort, men ikke for fort. Den har samme hefteegenskapene som i heftgrunn , så ingen grunning nødvendig.


Så rulles maling på med rullen som vist,ultimate rull for jevne underlag fra Jordan. Rull en, maks to lengder, så etterstrykes det med en etterstrykspensel. Sitter det igjen gamle tape- og limrester på lakkoverflaten etter f. Hvordan fjerne gamle limrester fra lakkerte flater.

Jeg har maaange naturlig trefarvede vinduer, som er lakkert fra før av, og som jeg nå gjerne vil male hvite. Når det gjelder ubehandlet treverk innendørs må du grunne for å redusere risikoen. I sjeldne tilfeller kan man vedlikeholde lakkerte gulv med polish eller spraypolish. Man må da være obs på å fjerne absolutt alt av polishrester før man sliper og lakkerer på nytt.


Generelt sett bør man rengjøre lakkerte flater med syntetiske rengjøringsprodukter og lite fuktighet. Start alltid med å lese bruksanvisningen på malingsspannet og vær nøye fra starten av. Ordentlig verktøy og et godt forarbeid legger grunnlaget for et vellykket resultat. Sjekk at underlaget er rent, fettfritt, tørt og fritt for støv.


God kvalitet på papiret betyr mindre jobb og bedre resultat. Er det helt plane flater , kan du sikle. Den er hel plan på langsidene, med svært skarpe kanter.


Siklingen dras over flaten som skal males og fjerner alle ujevnheter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg