torsdag 27. desember 2018

Planting av valnøtt tre

Men også på grunn av de deilige og sunne valnøtter, som bærer tre i høst, flere og flere planteelskere velger å plante en valnøtt tre i din egen hage. Den valnøtt tre tilhører valnøtt familien (valnøttfamilien). Ha dette i bakhodet når plante treet, er treet ikke egnet for små hager. Bare de døde tre og kryssende grener bør fjernes. Og til slutt: For at treet skal klare å bære frukt, er det lurt å få så sterke greinvinkler som mulig.


Det gjør du ved å binde ned greinene de første to- tre årene, slik at de danner mest mulig grader ut fra stammen. Nettstedet valnøtt tre bort fra kraftledninger og ikke plante nær hus, skur og eiendom linjer. Røttene utsondre et stoff som heter Juglone som er giftig for de fleste planter. Planting valnøtt krever spesifikk kunnskap, noe som tyder på at Modne trær foretrekker steinete jor men dette er fortsatt langt unna, fordi de små prosessen krever bare matjord. Tre uker er nok til å holde de små ting omgjort til en god frøplante som må være plassert i bakken i nærheten av huset, det er nødvendig å grave.


Svart valnøtt skjær er laget av skrog og blader av svart valnøtt tre. Gartnere vet svart valnøtt treet for sine unike egenskaper. Hvis du har en svart valnøtt treet, kan du legge merke til at det er nesten umulig å få blomster eller gress til å vokse godt under treet. Det er særlig kjent for de velsmakende nøttene. Det blir opptil m høyt og har en vid krone.


Barken er lysegrå og glatt og blir furete på eldre trær. Margen i kvistene er kamret, altså oppdelt av tverrgående, parallelle skillevegger. De plantene har ikke stoppet å dø, nå har jeg klippet av det brune øverst sånn at det ikke skal spre seg nedover stammen. Noen av de andre plantene har begynt å bli brune rundt kanten av bladene.


Plages også litt av små svarte fluer, vet ikke hvordan jeg skal bli kvitt de. Tror kanskje de er med på å ødelegge for plantene. Selv har jeg vanlig valnøtt (Juglans regia), mandsjurvalnøtt og smørvalnøtt(?). Det finst mange typer valnøtt. Usikker på navnet på den siste.


Men alle vokser bra og trives i sone H2. Men valnøtt blir ganske store tre , så mål hage kommer nok bra med. Før planting rundt valnøtt trær, sørg for at andre planter er kompatible. Vegger dekket av vekster kan lett oppnås med espalierer og klatrefrukttrær, f. September og oktober er ideelle måneder for planting av trær og busker.


Jorden er fortsatt varm, slik at plantene har nok tid til å danne røtter før vinteren setter inn. Utviklingen av et tre begynner med dannelsen av en kraftig taproot, som når meter i dybde i 5. Informasjon om beste praksis for å plante et tre med en tilnærming i ni trinn for å plante og etablere trær med suksess. Hvilken avkastning denne investeringen vil gi avhenger av typen tre som velges og plantestedet, behandling som det får under plantingen, og oppfølgingen etter plantingen. Dagens planter er av høg kvalitet og et resultat av langsiktig planteforedling. Valnøtt , planteslekt i valnøttfamilien.


Planting av valnøtt tre

Denne foredlingen av granplanter bidrar til at skogproduksjonen øker. Fordi det plantes relativt lite furu, er det i dette resymeet lagt mest vekt på gran, men forholdene vil være omtrent de samme ved planting av furu og andre treslag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg