fredag 28. desember 2018

Male gulvbelegg med varmekabler

Som en av Norges mest kjente elektrikerkjeder skreddersyr vi de beste løsningene for deg. Kabler til bunnpressede priser. Rask levering eller hent selv. Til bolig, våtrom, hytte, kontor, messer og butikker. Lik pris nett og butikk.


I de aller fleste tilfeller er det helt problemfritt å male linoleumsbelegg. Det kan allikevel være lurt å sette en liten prøve for å se at malingen sitter godt. Har sett eksempel der man hadde malt gulvmaling over gulvbelegg. Noen som vet om det går å male over gulvbelegg som har varmekabler under? Eller vil varmekabler svies og ødelegges?


Har gulvbelegg på det ene badet på hytten, og det har blitt så stygt med årene. Jeg har et gulv med rue keramiske fliser over varmekabler. Disse flisene er helt håpløse å rengjøre. Derfor lurer vi på om det er mulig å male dem?


Du beskriver tre ting man kan gjøre når gulvet skal pusses opp, men kun en av disse er et reelt alternativ. Jeg har snakket med mange kunder som har fått en ny, komfortabel tilværelse etter å ha byttet ut laminatgulvet med gulvbelegg fra Texline. Brukte vanlig rull og denne malingen er super å jobbe med og har en utrolig god dekkevne. Valgte jo å male dette i SORT da denne fargen passet godt til minimakovern her.


Og med to strøk så ble resultatet dekkende og fint. STUA kan også ha glede av et gulv som er malt med epoxy. De fleste stedene er ikke slitasjen veldig stor, men for eksempel gangbanene og gulvet ved spisebordet er hardt belastet. Også på badet kan du male med epoxy – rett på våtromssikret, pusset vegg i dusjhjørnet.


Du kan også blande kvarts i malingen til gulvet, slik at det blir. Kan man male baderomsfliser (har varmekabler under)? Svar: Det er fullt mulig, og resultatet kan bli veldig bra.


Det er en fordel om flisene har nøytral overflate. Vask med salmiakk eller spesialsåpe først. Er gulvet ubehandlet, kan du starte med et lag heftgrunn for at malingen skal få bedre tak.


Oljet tregulv bør vaskes med trerens, eller slipes ordentlig ned med slipemaskin, slik at treet trekker til seg malingen. Stor guide: Lakk, olje, maling og lut: Perfekt tregulv, trinn for trinn. Bra på betong Epoxymaling er vanlig å bruke på betonggulv. Gulvtepper, vegg til vegg tepper, gulvbelegg , teppefliser, løpere, trappetepper. Elastisk, akrylbasert betongmaling.


Går det an å male gulv som har gulvbelegg ? Det går selvfølgelig an, men jeg mener som i at malingen vil sitte over lengre tid? Har malt gulvbelegg i trapp med trestjerners maling tidligere, og det har holdt seg bra. Men det er kanskje mer slitasje på gulv?


Hva tror dere oppussings-eksperter på KG? Dette er snakk om kjøkkengulv. Slip gulvet med fint sandpapir for å matte overflaten og fjerne eventuelle ujevnheter. Mal deretter gulvet med to strøk maling.


Begynn med å male langs vegg og lister. Disse produktene består av et slitelag med vinyl montert på underlag av skum eller kork. Da kan drømmen blir virkelig med våtroms gulvbelegg fra Tarkett eller Gerfor. Det er godkjent for våtrom, du slipper å legge en eneste flis,og ett lang billigere vei til designbadet.


Hvorfor velge gulvbelegg på badet: Spare strøman trenger ikke alltid å ha varmekabler under våtroms gulvbelegg. Det er alltid lurt å legge en liten prøve på et ikke synlig sted når en skal male ting som ikke er helt etter boka La den tørke et par timer, sett en maskeringstape over og la denne sitte noen timer før du napper den vekk. Om grunningen da følger med tapen, så er ikke heften god nok, og flisene må mattslipes.


Varmekabler vil være et godt valg dersom du ønsker gulvvarme under flis, laminat, vinyl eller annet som vil kjennes kaldt når du går på det. MegaFlis fører mange forskjellige lengder og styrker av varmekabler. I vårt sortiment finner du kjente merkevarer som Nexans og Ebebo. I dag har vi vannbåren og elektrisk gulvvarme. Begge typene fungerer fint sammen med parkett, tregulv, laminat, gulvbelegg og vegg-til-vegg tepper.


Husk at det ikke er typen gulvvarme som er avgjørende, men den stabile temperaturen i gulvet. Hør med installatør om han kan legge inn makstemperaturbegrensning i undergulvet sammen med gulvføler. Kan jeg kombinere Pergos vinylgulv med gulvkjøling? Trenger jeg et underlag når jeg skal legge Pergos vinylgulv? Legge vinylgulv – hvilke verktøy trenger jeg?


Det er kanskje grunnen til at det er lettere å velge gulvbelegg nå enn før, i tillegg til at det er praktisk, som i vaskerom og entre, sier redaktør Kriss Daatland i magasinet Bonytt. Gulvbelegg finnes i dag i mange farger og mønster.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg