fredag 3. april 2015

Arekapalme visner

Om en plante plutselig visner og dør, er det antageligvis fordi den er angrepet av øresnutebiller. De kommer med komposten i form av små kremfargede larver som spiser absolutt alt under jorden, hvilket gjør av planten plutselig faller sammen uten synlig årsak. All behandling er antakelig for sent.


Arekapalme visner

Inneplanter pynter og frisker opp i rommet og bidrar til et bedre inneklima. Hos Hageland finner du alt fra store palmer i krukker til små potteplanter. Jeg er så ubrukelig på inneplanter at jeg klarer bare såvidt å holde liv i de.


Jeg sitter nå og spiser en god frokost, før jeg skal tusle bort i butikken. I dag holder jeg åpent fra klokken 12. Kan du please gi noen tips til hvordan du klarer å holde arekapalmen så frisk og grønn?


Arekapalme visner

Min bare visner og forsvinner! Start med å kjenne i jorden med fingeren når du skal vanne. Jorden skal i de fleste tilfeller kjennes lett fuktig, er jorden våt bør du ikke vanne. Overflødig vann i potten må tømmes ut for å unngå at røttene kveles og planten visner. Er jorden steinhard og tørr trenger planten mer vann, alternativt at du vanner litt oftere.


AREKAPALME (Chrisalidocarpus lutescens). Brune bladspisser kan skyldes trekk, overgjødsling, for lite eller uregelmessig vanning. Arekapalme er en favoritt hos mange og er ofte på tilbud i januar. Den har findelte, store frodige blader. Alikevel visner en del av stilkene på den.


Arekapalme visner

Noen som har en slik plante og får den til? Råd og tips tas imot med takk. Hold liv i potteplantene Derfor dreper du potteplantene dine Det er sunt og trendy å ha planter inne.


Men ikke gjør disse feilene. Hold jorden jevnt fuktig, dusj ofte. Gjødsles regelmessig, men ikke om vinteren. Draketre renser luften for formaldehyd.


Arekapalme visner

Den er både flott å se på og forholdvis enkel å stelle. I tillegg har den en eksepsjonell evne til å rense luften. Med sine store blader fanger den gasspartikler og renser luften for CO2.


Grønne planter er bra for oss Grønne planter får stadig større oppmerksomhet i interiøret. Flere har fått øynene opp for bruk av grønne planter, enten hjemme. Og det ser jo så stygt ut.


Hvorfor visner ikke hele bladet da? Forresten, jeg pleier å renske plantene fri for visne grener og blader, og stelle med dem. Jeg gjødsler dem også med sånn vitamin-blanding for inneplanter.


De fleste vil på et eller annet tidspunkt ha fylt potta med røtter, og da er det på tide å potte om. Det finnes flere ulike planter som er farlig for hunder og katter. Planter som har litt plass å bre ut. De vanligste symptomene på om kjæredyret ditt har fått i seg en av disse er diaré og. AnonymBruker skrev: Joda, det kan fint være tabelltrekk på uføretrygd.


Legger ved et bilde av fire forskjellige skattekort hvor ett av de viser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg