onsdag 22. april 2015

Behandling av utemøbler i tre

Behandling av utemøbler i tre

Finn og kjøp dine favoritter online på Ellos. Shopping på sitt beste. Spar fra , , helt opptil Finn Beste Pris På Alle Dine Nå! Uansett hvilken av metodene du benytter, skal du alltid etterbehandle med den typen olje som er beregnet til det aktuelle treslaget. Meldugg er en uskadelig sopp som viser seg i form av tørt, hvitt støv på visse deler av møblet, oftest på de tykkeste delene.


Meldugg oppstår ofte i forbindelse med transporten til Europa. La treverket tørke godt før videre behandling. Bord og stolbein bør mettes med IMPREGNERING FOR TRE. Værslitt grånet trevirke slipes ned til friskt treverk.


Dersom møblene har vært befengt av alger og svertesopp er det lurt å påføre JOTUN SOPP OG ALGEDREPER etter vask. Er møblene av teak, som er en svært oljeholdig tresort, er ikke behandling før bruk nødvendig. Teak kan derimot få et hvitskjær over ti og da vil et lag med teakolje hjelpe.


Behandling av utemøbler i tre

Det anbefales å olje hagemøbler av tre en til to ganger i året, hvorav en av behandlingene gjøres rett før møblene ryddes inn for vinteren. Hei, har noen klassiske hvite hagemøbler i tre hvor malingen flasser av som bare det. Tenkte ta jobben med å skrape, pusse og male opp.


Men hva slags behandling anbefaler folket med peil og erfaring? God behandling av utemøbler handler mye om dine egne vaner. Er det plass til det i hagen eller på terrassen, hender det litt for ofte at møblene bare blir stående året rundt.


Behandling av utemøbler i tre

I så fall er det garantert lønnsomt for deg å kjøpe et par små presenninger. Dermed sitter ny behandling bedre. Husk grunning av bart tre ! Maling og beis sitter dårlig på skarpe kanter, særlig gjelder dette utemøbler og gjenstander som utsettes for slitasje. Derfor må alle kanter og hjørner avrundes før treverket behandles.


Dette gjøres med et drag av høvelen eller høvelfilen, eller du bruker grovt slipepapir. Gamle utemøbler i tre kan bli som nye igjen. Står de ute i all slags vær, skitnes overflaten til og treverket brytes ned og blir grått og flisete.


Hvis du ønsker å friske opp sølvgrå tremøbler i hagen kan løsningen være å beise møblene slik at de får et gyldent preg. Utemøbler av gran og furu. Les også: Vedlikehold av hagemøbler i tre.


Hvordan vedlikeholder du hagemøbler i tre ? Du skal helst olje hagemøblene dine minst èn gang i året og gjerne to hvis du vil unngå at de blir grå og værbitte. Vaske og rens av utemøbler i tre. Teakrens og terrassefornyer fjerner gammel behandling og terrassevask nøytraliserer og fornyer treverket. Trefibre som reiser seg, pusser du forsiktig vekk med vannslipepapir fuktet med treolje.


Etter at all gammel behandling er fjernet med Liberon Stripper, anbefaler vi å beise møbelet med Liberon spritbeis i fargen viktoriansk mahogny eller teak, for en litt mer spennende overflate, og for å få tydelig fram teakens flotte lød. Deretter anbefaler vi å olje med Liberon Finishing oil. Behandling Selve behandlingen av utemøbler i tre kan man velge mellom å behandle møblene med olje eller lakk. Det vanligste er å bruke olje.


Fordelene med å gi møblene olje er at det er forholdsvis enkelt. Oljen trenger inn i treet, som medfører at du skal fortsette med å olje treet hver sesong. Da blir det mindre skum.


Såpe som ikke skylles bort setter seg mellom flettene, og det blir et sted støv og smuss fester seg, sier Høye. Robuste, flotte hyttemøbler. Vi benytter gamle håndverkstradisjoner og norske materialer. Både ferdige og tilpassede hyttemøbler bygges i Ål i Hallingdal. Den skal være på hytta ved siden av fjorden.


Men, hva slags tre skal man bruke til det? Hvor kan man skjøpe treverket, og hvordan skal det behandles? Det er mulig å lage det ut av Kebony eller behandlet furu, men jeg tenkte at det kunne være bedre med hard tre som epple, eike eller lignende? Tusen takk for alle råd! Kraftige villmarsksmøbler er grove utemøbler med et robust utseende i mange varianter.


Benkene kan også leveres med armlene. Med og uten ryggstøtte. Vi har som regel mye på lager. Kort leveringstid på det vi ikke har og sender over hele landet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg